Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2019, 16:09

Visa та Ощадбанк запускають безконтактні платежі в муніципальному транспорті Краматорська

Компанія Visa та Ощадбанк оголошують про запуск безконтактної технології оплати проїзду в муніципальному транспорті Краматорська. Відтепер краматорчани та гості міста можуть швидко і зручно оплачувати проїзд у будь-якому комунальному тролейбусі та автобусі, використовуючи безконтактну платіжну картку будь-якого банку, муніципальну «картку краматорчанина» та NFC-пристрої з функцією безконтактних платежів, зокрема смартфони з Apple Pay чи Google Pay.

запуск

Впровадження безконтактної технології оплати в муніципальному транспорті дасть можливість не лише модернізувати транспортну інфраструктуру Краматорська і зробити поїздки комфортнішими для пасажирів, а й сприятиме збільшенню частки безконтактних платежів у країні.

Усі комунальні тролейбуси та автобуси міста обладнано мобільними валідаторами для приймання безконтактних платежів. Також завдяки валідуванню «картки краматорчанина» від Ощадбанку здійснюватиметься облік проїзду в транспорті пільгових категорій населення, для яких проїзд є безкоштовним. Ця картка випускається на базі платіжної безконтактної картки Visa, є багатофункціональним фінансовим інструментом і ключем до соціальних програм. Її оснащено транспортним додатком для безготівкового проїзду в муніципальному транспорті. На картку здійснюватиметься зарахування певної кількості поїздок для пільговиків, а непільгові категорії пасажирів зможуть просто оплачувати нею проїзд.

картка

Світлана Чирва, регіональний менеджер Visa в Україні та Молдові, в.о. регіонального менеджера в Республіці Білорусь: «Мені приємно відзначати, що все більше українських міст, оцінивши переваги транспортного безконтактного рішення від Visa, активно впроваджують його в системі громадського транспорту. Сьогодні Краматорськ приєднався до Житомира, Тернополя, Івано-Франківська, Чернігова і Чернівців як чергове місто-лідер, де городяни зможуть зручно, безпечно і швидко платити безконтактними картками і гаджетами безпосередньо в автобусі або тролейбусі, а місто отримало зручний спосіб обліку проїзду пільгових категорій пасажирів шляхом валідування картки городянина від Ощадбанку. Крім того, Visa розглядає впровадження технології безконтактної оплати в транспорті як один із найефективніших каналів для популяризації безготівкових розрахунків у країні».

Володимир Москаленко, директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів Ощадбанку: «Ощадбанк готовий допомагати інноваційному розвитку українських міст, тож ми продовжуємо впровадження комплексних smart-рішень для міст-новаторів. Кілька місяців тому разом з Краматорською міською радою Ощадбанк розпочав випуск муніципальних карток для містян. Пенсіонери та пільговики зможуть отримувати на картку пенсії та інші соціальні виплати, а також використовувати картку, яку оснащено транспортним додатком, для пільгового проїзду в комунальних тролейбусах та автобусах. Разом з компанією Visa ми реалізували рішення для транспортної інфраструктури міста, що передбачає безконтактну оплату проїзду та облік пільговиків при користуванні міським громадським транспортом».

Андрій Панков, краматорський міський голова: «Перш за все хочу подякувати нашим партнерам за плідну співпрацю, завдяки якій в місті втілено в життя Проект безготівкової оплати проїзду. Це ще один крок у розвитку транспортної інфраструктури поряд із придбанням сучасних та комфортних транспортних засобів, відкриттям нових міських маршрутів, запровадженням автоматизованої системи диспетчерського управління рухом та системи звукового оповіщення пасажирів. Ця робота, безумовно, буде продовжуватись й надалі. Сьогодні новітні технології сприяють максимально зручному та комфортному отриманню послуг. Ми запроваджуємо в своєму місті найкращі практики, однією з яких стала безготівкова оплата проїзду. На сьогоднішній день обслуговування пасажирів в комунальному транспорті здійснюється за допомогою ручних валідаторів. Відтепер мешканці та гості міста можуть сплачувати за проїзд за допомогою безконтактних банківських карток та NFC-пристроїв, а пасажири пільгових категорій, які вже отримали «картку краматорчанина», – здійснювати проїзд на підставі своєї персональної картки. Це дозволяє місту забезпечити належний облік фактично наданих транспортних послуг, а у подальшому буде сприяти економії коштів бюджету та їх ефективному використанню при відшкодуванні витрат на пільгове перевезення громадян підприємствам-перевізникам. Ми впевнені, що ці нововведення – необхідний та дочасний крок у розвитку транспортної інфраструктури міста».

Коментарі - 1

+
0
Maksym Solomko
Maksym Solomko
9 липня 2019, 7:18
#
Как это было... Где-то 25 июня у кондукторов появились валидаторы. Платёжные карты Visa/mastercard не принимали ибо нельзя, а только карточку краматорчанина. На прошлой неделе в пятницу, 5 июля, чисто случайно узнал о возможности оплатить проезд уже и любыми картами Visa/mastercard. При этом в коммунальном троллейбусе/автобусе нет никаких наклеек с уведомлением о таких способах оплаты. По своей конструкции валидатор принимает платежные карты Visa/mastercard с магнитной лентой (но чехол, в котором находится валидатор, не предусматривает это и со слов кондуктора они не принимают такие карты к оплате) и чипом, а также с бесконтактной оплатой Visa payWay и mastercard Contactless (mastercard payPass). На валидаторе нет никаких обозначений касательно того, где находится считыватель бесконтактной оплаты — отсюда надо ещё приловчиться к какой области подносить карту или телефон с NFC для быстрого и успешной оплаты. Валидаторы громоздкие и в часы пик с ним ходить кондукторам будет тяжело. Как вариант, кондукторам могли бы выдать более портативные устройства (например, браслеты или мини POS, который можно было закрепить на запястье/предплечье). В городе не видел никаких призывов со стороны банков оформить платёжные карты с чипом и бесконтактом. Вывод — реализовано в лучшем случае на 4–.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися