Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2019, 15:23

У Нацбанку назвали принципове питання у переговорах з МВФ

Єдине принципове питання у переговорах України з Міжнародним валютним фондом — відновлення відповідальності за незаконне збагачення. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає прес-служба регулятора в Facebook.

Єдине принципове питання у переговорах України з Міжнародним валютним фондом — відновлення відповідальності за незаконне збагачення.
Фото: aif.ua

Що це значить

«Крім тимчасових змін у програмі МВФ, ситуація в переговорах з Фондом досить позитивна. Єдине доволі принципове питання, яке виникло вже під час виконання програми фонду, — це закон про незаконне збагачення», — наголошується в повідомленні.

Згідно зі звітом НБУ про фінстабільність за червень регулятор вважає за доцільне ініціювати нову довгострокову програму співпраці з МВФ ще до завершення поточної програми.

Читайте також: Зеленський анонсував підготовку нової програми співпраці з МВФ

При цьому Нацбанк не очікує, що нова програма буде в таких само обсягах, як у кризовому 2015 році (17,5 млрд дол.)

Нагадаємо, Зеленський пропонує підвищити поріг відповідальності за незаконне збагачення. Президентський законопроект про незаконне збагачення передбачає кримінальну відповідальність, якщо розмір збитків держави досягне 11,5 млн грн.

Коментарі - 3

+
+69
AleksandrBank
AleksandrBank
19 червня 2019, 15:48
#
Существующая Верховная Власть по согласованию с предыдущим Президентом сделали подножку будущего Президенту, не смотря на заявления быстро проголосовать за новый, так и не было сделано. Это была благодарность за ТРУД всем коррупционным чиновникам. Мы все помним случай, когда НФ и БПП защищали Насирова в суде и готовы были взять на поруки. Так и здесь, коррупционная коалиция в ВР проголосовала за это, а судьи который и далее «берут на лапу» поддержали возможность брать взятки без наказания.
+
0
Kanarej
Kanarej
19 червня 2019, 23:29
#
Ну так обещать - не значит жениться :)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 червня 2019, 9:40
#
Я пока также критически смотрю на действия нового Президента, но то что он уже подал закон о незакон.обогащении, импичменте Президента, в процессе подачи закон о Кнопкодавстве и уголовная ответственность, то чтоб депутат за прогулы был отстранен от работы, новая программа по МВФ заранее готовится и будет проговариваться; пока дает надежды что может что-то получится.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися