Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2019, 18:25

Європейська бізнес асоціація з'ясовувала, чи щасливі українці

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) провела щорічне дослідження Барометр щастя в Україні. Інтегральний показник щастя склав 2,61 балів з 5 можливих за шкалою Лайкерта, передає ЕП.

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) провела щорічне дослідження Барометр щастя в Україні.
Фото: pogliad.ua

Що оцінювали

Наголошується, що цього року інтегральний показник барометра щастя склав 2,61 балів з 5 можливих за шкалою Лайкерта (0,14 балів порівняно з минулим роком).

  • Ключові чинники, які оцінювали респонденти: рівень доходів, поточна робота, системи охорони здоров'я і освіти, соціальне життя та дозвілля, безпека, дотримання прав, екологія та загальний досвід життя в Україні.

Результати опитування

Більшість українців (51%) вважають свій рівень доходів недостатнім для нормального життя, при цьому задоволені своєю поточною роботою — менше половини населення (44%).

Оцінки системи охорони здоров'я розділилися: 58% опитаних не задоволені станом системи, при цьому 42% оцінюють вітчизняну медицину задовільно або позитивно.

Читайте також: Бюджет-2020: мінімалка — 4723 гривні, долар — 28,2 гривні

Задоволених системою освіти виявилося майже 52%, при цьому 48% зазначили, що повністю або частково не задоволені нею.

72% респондентів не задоволені станом безпеки в країні і відчувають себе невпевнено щодо власного майбутнього, 62% негативно оцінюють правове поле і регулювання в країні, зокрема в контексті відсутності дискримінації та рівня демократичних свобод.

У ЄБА називають причини

«Асоціація вже вдруге проводить власне дослідження рівня щастя українців, і вдруге результат індексу виявляється в негативній площині.

»Наші дані підтверджуються і світовими звітами. Так, згідно World Happiness Report, Україна посідає 133 місце з 156 країн, а, отже входить у тридцятку найбільш нещасних країн світу", — зазначили в Асоціації.

Читайте також: Бізнес озвучив сім очікувань від нового президента

Експерти наголошують, що це потужні сигнали того, що країна потребує комплексних структурних змін та реформ. Держава має забезпечити базові потреби громадян почуватися безпечно і матеріально захищеними.

«Від влади очікується підвищення мінімальної заробітної плати (разом з відв'язування розміру заробітної плати від усіх відрахувань), підвищення рівня безпеки (ефективна поліція і армія), покращення правового середовища і правосуддя в Україні, продовження реформи охорони здоров'я, вирішення екологічних проблем», — наголосили експерти.

Бізнес же в змозі стимулювати персонал підвищенням заробітної плати, переходом на «білу» зарплату, впровадженням медстрахування та інших соціальних гарантій, забезпеченням безпечних і комфортних умов праці та можливості працівників до розвитку і неформального навчання, додали в ЄБА.

Коментарі - 1

+
0
Strain
Strain
14 червня 2019, 10:02
#
Ну давайте будем честными сами с собой. Всегда будут те, кто не доволен своей ЗП. 
Есть спрос и есть предложение. Оно разное от города к городу. Есть востребованные специальности и не очень. Есть хорошие специалисты и не очень. При этом все хотят хорошие ЗП.

У меня есть отличный пример. У меня друг в Киеве программист. У него ЗП в районе 50000 грн. И он постоянно жалуется, что получает недостаточно. Ведь у него есть друзья, которые получают по 100 000-120 000 грн.

При этом для кого то 50000 это достойная ЗП, а кому то и 50000 кажется мало.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися