Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2019, 10:53

НБУ уточнив перелік забезпечення для розрахунку нормативів

Національний банк уточнив перелік забезпечення для розрахунку банками економічних нормативів. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Національний банк уточнив перелік забезпечення для розрахунку банками економічних нормативів.
Фото: finclub.net

Що це значить

Зокрема, доповнено перелік забезпечення, який банки можуть враховувати при розрахунку нормативів кредитного ризику, забезпеченням у вигляді:

  • цінних паперів, емітованих НБУ, центральними органами виконавчої влади або гарантованих Кабінетом Міністрів;
  • облігацій міжнародних фінансових організацій;
  • банківських металів (крім нормативу Н9).

У той же час при розрахунку нормативу максимального кредитного ризику за операціями з пов'язаними особами (Н9) не буде враховуватися грошове покриття у вигляді застави майнових прав на грошові кошти, розміщені на депозитних рахунках у банку-кредиторі.

Ці зміни будуть застосовуватися до нових договорами, укладеними банком з дня, наступного за днем офіційного опублікування постанови.

За договорами, укладеними до дня офіційного опублікування постанови, забезпечення у вигляді застави майнових прав на грошові кошти, розміщені на депозитних рахунках у банку-кредиторі, буде враховуватися до закінчення строку погашення боргу за умови дотримання встановлених Національним банком умов.

У той же час Нацбанк визначив умови, при яких може враховуватися забезпечення при розрахунку нормативів кредитного ризику та строки його обліку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися