Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2019, 11:23

НБУ змінив порядок визначення інсайдерів банків

НБУ встановив строк розгляду клопотання банку про визначення відсутності ознак пов'язаності з банком у особи, яка раніше була визначено регулятором пов'язаним з банком особою. Цей строк - 60 календарних днів. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

НБУ встановив строк розгляду клопотання банку про визначення відсутності ознак пов'язаності з банком у особи, яка раніше була визначено регулятором пов'язаним з банком особою.
Фото: ldaily.ua

Що це значить

  • Згідно з документом рішення про продовження строку розгляду такого клопотання за потреби прийматиме комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем центробанку.
  • Також встановлено, що банк повинен повідомити особу про рішення НБУ щодо визначення відсутності ознак його пов'язаності з банком не пізніше наступного робочого дня після отримання такого рішення від регулятора.

Читайте також: Банки будуть розраховувати ризики за допомогою Кредитного реєстру

Нововведення затверджено постановою «Про внесення змін до Положення про визначення пов'язаних з банком осіб», яке опубліковано на сайті регулятора і вступає в силу з 21 травня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися