Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2019, 12:05

Аналітика на 20.05.2019. Ринки стійкі до ознак ескалації торгової війни

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, на торгах в Азії долар демонстрував змішану динаміку, так як учасники ринку очікують наступних кроків у розвитку «торгової війни» США і Китаю. Японські активи практично не рухалися, в той час як австралійські акції пішли вгору, реагуючи на перемогу на виборах консервативної партії Скотта Моррісона. При цьому китайський юань продемонстрував технічну корекцію від недавніх мінімумів, досягнутих на ознаках ескалації торгової війни.

На цьому тлі японський Nikkei 225 додав 51,64 пкт до 21301,73, гонконгський Hang Seng знизився на 180,96 до 27765,50, а австралійський S & P / ASX 200 виріс на 110,85 пкт до 6476,15.

В цілому, настрої на ринку залишаються нестабільними після ознак ескалації «торгової війни». Міністр закордонних справ Піднебесної Вень Йі в ході телефонних переговорів з держсекретарем США Майком Помпео зазначив, що Пекін готовий до досягнення угоди, але буде переслідувати власні інтереси.

Котирування нафти в ході азіатської сесії додали в середньому 1% по сортам WTI і Brent до 63,61 і 73,22 доларів за барель відповідно. «Чорне золото» відреагувало на заяви Саудівської Аравії та інших найбільших експортерів про те, що до кінця року обсяги видобутку будуть обмеженими.

В кінці минулого тижня долар США демонстрував зростання проти ієни і євро.

Пара USD/JPY тримається поблизу позначки 110,20, EUR / USD балансує в районі 1,11. Проте, підтримка американської валюти з боку можливого підвищення ставки ФРС навряд чи буде зберігатися довго.

На сьогодні календар практично порожній, на порядку денному лише індекс активності ФРБ Чикаго, який навряд чи вплине на хід торгів.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися