Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2019, 16:31

Ощадбанк та USAID об'єднали зусилля для підтримки нового оптового ринку електричної енергії

Ощадбанк та USAID Проект енергетичної безпеки підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою співпраці для посилення енергетичної безпеки України шляхом сприяння запуску нової моделі оптового ринку електроенергії, запланованого на 1 липня п.р.

USAID Проект енергетичної безпеки надаватиме підтримку Ощадбанку як уповноваженому банку на початкових етапах роботи нового оптового ринку електроенергії з метою створення комплексної системи фінансових гарантій для учасників ринку в сегменті укладення двосторонніх договорів, функціонування ринку «добу наперед», внутрішньодобового та балансуючого ринків.

Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку, прокоментував: «Ця подія є знаковою, адже енергетичний напрям для банку залишається пріоритетним. Ми маємо унікальну компетенцію в цій сфері. Розуміємося з енергетиками з півслова, а головне – усвідомлюємо спільну відповідальність перед країною і громадянами. Наша спільна мета – попри виклики й зміни досягти синергії заради зростання. Ефективна енергосистема та надійна банківська система – це основа здорової та конкурентоспроможної економіки та незалежної країни. Наше партнерство з USAID Проектом енергетичної безпеки допоможе покращити умови для впровадження реформ в енергетичному секторі, виконання Україною міжнародних зобов'язань та посилення її енергетичної безпеки”.

Шукру Богут, старший радник USAID з питань енергетики, зауважив: „Співпраця між USAID Проектом енергетичної безпеки та Ощадбанком є важливим кроком на шляху становлення конкурентного оптового ринку електроенергії. Ощадбанк допоможе зменшити ризики неплатежів з боку учасників оптового ринку та підвищити ліквідність, що є вирішальними факторами ефективного функціонування ринку. Конкурентний ринок сприятиме забезпеченню населення доступною, надійною, сталою та безпечною енергією”.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися