Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2019, 14:33

Річну фінансову звітність Ощадбанку за 2018 рік підтверджено міжнародними аудиторами

Компанією KPMG завершено процедуру аудиту річної фінансової звітності Ощадбанку. За результатами аудиту банк отримав позитивний висновок.

У 2018 році Ощадбанк забезпечив виконання основного завдання з прискорення розвитку бізнес-напрямів, завдяки чому за підсумками року утримує лідируючі ринкові позиції за ключовими показниками:

· за обсягом активів – ІІ місце;

· за обсягом власного капіталу – ІІ місце;

· за обсягом депозитного портфеля – ІІ місце;

· за обсягом портфеля цінних паперів – ІІ місце;

· за обсягом комісійного доходу – ІІ місце.

Детальну інформацію (фінансову та нефінансову) щодо результатів діяльності Ощадбанку наведено в Консолідованому звіті про управління, який вперше в цьому році підготовлено менеджментом банку відповідно до вимог НБУ.

Текст Консолідованого звіту про управління розміщено за посиланням.

Чистий прибуток Ощадбанку за звітний період становить 161,2 млн грн, що відповідає плановим показникам.

Комісійний дохід зріс на 31% (на 1,2 млрд грн) за рахунок розрахунково-касового обслуговування та операцій з пластиковими картками.

Банк досяг суттєвого зростання у стратегічних сегментах: роздрібному і мікро-, малому та середньому бізнесі. Портфель кредитів ММСБ збільшився майже на 67%, або на 1,4 млрд грн. Ощадбанк зайняв лідерську позицію зі зростання кредитування в роздрібному бізнесі завдяки збільшенню портфеля на 42%, або на 1,6 млрд грн.

Збільшення обсягів кредитування забезпечувалось ефективною роботою з залучення депозитів. Ощадбанк займає 23% ринку депозитів фізичних осіб, маючи портфель 95,6 млрд грн, при цьому утримуючи вартість залучення коштів нижче від ринкової.

Протягом року Ощадбанком забезпечено стабільні показники платоспроможності та ліквідності.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися