Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 травня 2019, 18:21

Страховики виплатили 594 мільйони за договорами автоцивілки

За перші три місяці 2019 року страховики врегулювали і здійснили виплати в понад 34 тис. ДТП за договорами автоцивілки (ОСЦПВ), що на 5,64% більше ніж роком раніше. Загальний обсяг виплат склав понад 594 млн грн. Такі цифри наводить Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ).

Страхові виплати зростають услід за зростанням аварійності на дорогах України.
фото: dzerkalo.media

Основні цифри

За даними МТСБУ, кожна третя ДТП врегульовано за допомогою європротоколу. А виплати за європротоколами виросли на 36,72% до 109 млн грн.

Середній розмір страхової виплати по ОСЦПВ збільшився незначно і склав 17,4 тис грн проти 17,1 тис грн. роком раніше.

Замовити електронний поліс автоцивілки

Збитковість договорів ОСЦПВ зростає, тобто співвідношення страхових виплат до премій збільшується. Якщо за підсумками 2018 року страховики виплачували тільки 47% від зібраних премій, то вже за підсумками першого кварталу виплати склали майже 55% страхових зборів. Загалом у першому кварталі страховики уклали 1,7 млн страхових полісів ОСЦПВ на загальну суму в 1 млрд грн.

Читайте також: Водіїв знову зобов'яжуть проходити техогляд

Впоратися із цією ситуацією страховики планують через підвищення вартості ОСПЦВ. Нацкомфінпослуг вже розробила зміни до розрахунку тарифів і поправочних коефіцієнтів за договорами ОСАГО. Документ сьогодні знаходиться на етапі узгодження та реєстрації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися