Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2019, 15:56

Приватбанк забезпечив рекордний прибуток за рахунок збільшення комісійних доходів

За минулий рік Приватбанк збільшив чистий комісійний дохід, тобто, прибуток від надання послуг та проведення банківських транзакцій, в півтора рази — до 15,2 млрд грн. Такі дані наведені у підтвердженому аудиторською компанією E&Y Річному звіті банку.

«Збільшення кількості активних клієнтів на 10% та зростання обсягів транзакцій, як у відділеннях, так і в онлайн каналах дозволили досягти збільшення чистого комісійного доходу на 49% порівняно з 2017 роком» — відзначається в документі.

Згідно Річного звіту Приватбанку, зростання чистих комісійних доходів при збільшенні в порівнянні з 2017 роком операційних витрат всього на 14,7%, забезпечило банку отримання рекордного за підсумками 2018 року прибутку в розмірі 12,8 млрд грн. «Комісії формують значну частину прибутку банку та виступають важливим фактором стійкості бізнесової моделі: чистий комісійний прибуток банку на 109% покриває адміністративні витрати» — зазначається у звітності банку.

При цьому, за підсумками 2018 року Приватбанк виявився одним з найкращих з українських банків за показником перевищення доходів над витратами, що склав 45%. Нагадаємо, за даними НБУ, Приватбанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій в Україні і забезпечує надходження 42% чистого комісійного доходу всього банківського сектора.

Замовити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися