Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 травня 2019, 13:30

За використання символіки Нацполіціі будуть штрафувати

2 травня в Україні набув чинності закон про штрафи за необгрунтоване використання назви і символів Національної поліції України. Штрафи становитимуть від 17 до 85 тисяч гривень, передає LIGA.

2 травня в Україні набув чинності закон про штрафи за необгрунтоване використання назви і символів Національної поліції України.
Фото: nikcenter.org

Із чим це пов'язано

  • Необхідність такого закону в відомстві пояснили тим, що поліцейські виявляють окремі випадки використання назви «поліція» на транспортних засобах, знаках, одязі, шевронах, погонах, бланках і будівлях.

Суми штрафів

  • За незаконне використання фізособою назви і символів Нацполіціі їй загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.
  • За аналогічні дії органів держвлади, місцевого самоврядування, юридичних осіб, ФОПів і громадських організацій передбачений штраф в розмірі від 34 до 51 тисяч гривень.
  • У разі повторних порушень протягом одного року — штраф для фізосіб — 51-68 тисяч гривень, для ФОПів і посадових осіб — від 68 до 85 тисяч гривень.

У законі визначено, що ознаками належності до поліції є символіка поліції, уніформа поліцейських, звання, відомчі нагороди, жетон і службове посвідчення поліцейського.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися