Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 квітня 2019, 12:10

Транзит російської нафти відновлять до 10 травня

Укртранснафта, оператор української ділянки нафтопроводу «Дружба», яким Росія прокачує нафту до ЄС, повідомила про відновлення транзиту нафти до 10 травня. Про це повідомив гендиректор Укртранснафти Микола Гавриленко, передає «Громадське».

Укртранснафта, оператор української ділянки нафтопроводу «Дружба», яким Росія прокачує нафту до ЄС, повідомила про відновлення транзиту нафти до 10 травня 2019 року.
Фото: pravdainform.com.ua

Що це значить

  • «Я думаю, що буквально у першій декаді травня, як мінімум, південний напрямок «Дружби» відновить стабільну роботу з прокачки нафти заводам-споживачам», — повідомив Гавриленко.

Нагадаємо, Укртранснафта вимушено призупинила транзит російської нафти по магістральному нафтопроводу Мозир-Броди (МН Дружба) через низьку якість нафти.

21 квітня у Білорусі повідомляли, що нафта, яку туди постачає Росія, має високий вміст хлорорганічних сполук, що можуть пошкодити обладнання НПЗ.

22 квітня Білорусь обмежила експорт нафтопродуктів до інших країн, зокрема до України.

У п'ятницю, 26 квітня, в Мінську пройшли екстрені переговори представників Білорусі, Росії, Польщі та України. Сторони обговорили ситуацію з транзитом нафти по нафтопроводу «Дружба».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися