Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 квітня 2019, 15:16

Morgan Stanley заплатить 150 мільйонів за введення в оману

Американський фінансовий конгломерат Morgan Stanley заплатить 150 млн доларів для врегулювання обвинувачень щодо введення в оману пенсійних фондів CalPERS та CalSTRS при продажу іпотечних цінних паперів. Про це повідомляє mind з посиланням на  The New York Times.

Американський фінансовий конгломерат Morgan Stanley заплатить 150 млн доларів для врегулювання обвинувачень щодо введення в оману пенсійних фондів CalPERS та CalSTRS при продажу іпотечних цінних паперів.
Фото: sharespro.ru

«Morgan Stanley збрехав про ризики своїх продуктів, – наголосив генеральний прокурор Ксавьє Бессера. – Сьогоднішнє врегулювання робить Morgan Stanley відповідальним за введення в оману каліфорнійців», — йдеться у повідомленні.

CalPERS отримає від банку 120 млн доларів, CalSTRS – 8 млн доларів.

Як повідомляється, позов проти Morgan Stanley щодо завищення банком якості іпотечних активів, структурованих в іпотечні цінні папери, які були продані пенсійним фондам, був поданий у 2016 році.

За словами представника Morgan Stanley, ця справа була останньою з низки позовів уряду з питань, пов’язаних із фінансовою кризою. 2016 року конгломерат заплатив $3,2 млрд для врегулювання претензій штату та федеральної влади щодо введення ним в оману стосовно якості кредитів на основі його іпотечних цінних паперів.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
28 квітня 2019, 20:56
#
«о завышении банком качества ипотечных активов, структурированных в ипотечные ценные бумаги, которые были проданы пенсионным фондам» — верните мне мой 2008й!)
Это к вопросу о качестве управления активами в американских КНПФах…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися