Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2019, 9:21

У 2019 декілька банків можуть покинути ринок — Рожкова

У цьому році кількість гравців на банківському ринку продовжить зменшуватися. Покинути ринок доведеться банкам, які не знайдуть своє місце на ринку і не захистять бізнес-план. Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, пише finclub.

У цьому році кількість гравців на банківському ринку продовжить зменшуватися.
Фото: censor.net.ua

За її словами, основною проблемою для невеликих банків залишається відсутність стратегії розвитку і, як результат, нежиттєздатність бізнес-моделі.

«Ще одне важливе питання — джерело коштів для підтримки капіталу банку», — заявила Рожкова.

Аналізувати бізнес-плани і бізнес-моделі банків НБУ буде в рамках комплексної оцінки за системою SREP. Ця система, запущена в Україні в минулому році, включає в себе аналіз чотирьох основних компонентів: життєздатності і стійкості бізнес-моделі, якості корпоративного управління, ризиків капіталу і ризиків ліквідності.

«На жаль, серед 40 середніх і невеликих банків більш ніж у 20 фінустанов оцінки виявилися незадовільними (за підсумками 2018 року)», — повідомила Рожкова.

Банки, які не зможуть підтвердити стійкість і життєздатність своїх бізнес-моделей, будуть змушені покинути ринок добровільно (здача ліцензії) або за допомогою регулятора (визнання банків неплатоспроможними).

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
26 квітня 2019, 10:50
#
««К сожалению, среди 40 средних и небольших банков более чем у 20 финучреждений оценки оказались неудовлетворительными (по итогам 2018 года. – Ред.)», – сообщила Рожкова.»- жесткая чистка.

Потому люди думайте, когда тут МинФин предлагает ставки «малышей», то что Вы можете и не дождаться своих денег, а только через ФГВ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися