Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2019, 12:17

Американці обиратимуть президента за допомогою блокчейна

Американські військовослужбовці, які перебувають за кордоном, зможуть проголосувати на президентських виборах 2020 року з допомогою мобільного додатка, що використовує блокчейн. Про це повідомляє «Хайтек».

Американські військовослужбовці, які перебувають за кордоном, зможуть проголосувати на президентських виборах 2020 року з допомогою мобільного додатка, що використовує блокчейн.
Фото: prometheus.ru

Що відомо


Такий додаток для голосування створив стартап Voatz. Він допоможе підвищити активність зарубіжних виборців, зокрема військових, вважає керівник з виборів в Західній Вірджинії Дональд Керсі. Зазначається, що явка серед цієї групи дуже низька, тому що отримати бюлетень і повернути його у встановлені строки зазвичай складно.

Влада Вірджинії вважають, що блокчейн-додаток зробить голосування в інтернеті безпечнішим. Вперше державна програма була випробувана в середині 2018 року.

Читайте також: Telegram запустить блокчейн-платформу

«Ми не говоримо, що голосування на відстані — краще рішення проблеми, ми не говоримо, що технологія блокчейн — краще рішення для зберігання даних. Але ми впевнені, що це найкраща технологія, яка у нас наразі є», — заявив Керсі.

Що думають експерти

Багато експертів з кібербезпеки виборів виступають проти будь-яких онлайн-голосувань, зокрема й по блокчейну.

Зокрема, криптографи з MIT вважають, що інтернет-голосування за допомогою існуючих технологій не зможе забезпечити демократичність виборів — зокрема, таємність і доступність. Крім того, у блокчейн-технології є стандартні уразливості, які можуть використовувати хакери.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися