Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 квітня 2019, 18:10

#звісноОщад: Ощадбанк відкрив відділення в смт Зайцеве на лінії розмежування

Ощадбанк продовжує відновлювати роботу в населених пунктах на сході країни.

Ощадбанк відкрив відділення в смт Зайцеве, розташованому поблизу КПВВ «Майорське» в Бахмутському районі Донецької області. Це єдина банківська установа в населеному пункті, де мешкає майже 4 тис. людей. Раніше для отримання банківських послуг їм доводилось їздити за 20 км до Бахмута. Крім того, щодня лінію розмежування через КПВВ і Зайцеве перетинають від 8 до 10 тис. людей, більшість з яких є внутрішньо переміщеними особами і, відповідно, клієнтами Ощадбанку. Очікується, що щоденний клієнтопотік відділення становитиме до 200 людей.

У відкритті відділення взяли участь голова Донецької ОДА Олександр Куць та голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

На відкритті відділення

«Відкриття відділення Ощадбанку в Зайцевому – важлива подія не лише для місцевих жителів, а й для тих, хто змушений жити на тимчасово окупованій території. Переконаний, що тут наші співгромадяни отримуватимуть не лише повний спектр банківських послуг, а передусім – ще одне свідчення того, що держава про них дбає. Дякую всім, хто долучився до сьогоднішньої події. І дякую нашим військовим, які стримують агресора: наша впевненість у їхній стійкості дає нам можливість розбудовувати Донеччину, робити свій внесок у нашу спільну перемогу», – відзначив Олександр Куць, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

«Через зовнішню агресію та воєнні дії Ощадбанк був змушений з 2014 року призупинити роботу 276 відділень на окупованій частині території Донецької області. Але ми не маємо права покинути людей напризволяще. Вихід було знайдено. Поступово відновлюється діяльність ощадівських установ неподалік лінії розмежування на підконтрольній Україні території, відкриваються навіть нові. В окремих місцях – у так званій сірій зоні – мобільні підрозділи Ощадбанку – єдині пункти, де надаються банківські послуги. Наші пересувні мобільні підрозділи на базі КрАЗів є унікальною для банківського ринку розробкою, що дає можливість обслуговувати громадян у найвіддаленіших куточках, там, де немає інших банків. І Ощад – єдиний український банк, що надає підтримку людям уздовж лінії розмежування. Ця робота складна, але вона дуже потрібна нашим громадянам. І ми це бачимо щодня, адже працюємо для них», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Протягом останніх років банк відновив роботу своїх відділень в Авдіївці, Світлодарську та Мар’їнці. Загалом у Донецькій області клієнтів обслуговує 180 установ Ощадбанку. Крім того, для вирішення нагальної проблеми – відсутності банківських установ у віддалених населених пунктах ­– їх мешканців з 2015 року обслуговує унікальний мобільний підрозділ, створений на базі автомобіля КрАЗ. Два мобільні підрозділи обслуговують місцеве населення, переселенців, військових у Слов’янську (на КПВВ «Новотроїцьке») та у Волновасі. Також відкрито 3 віддалених робочих місця для обслуговування тільки внутрішньо переміщених осіб у Слов’янську, Нікольському та Волновасі.

У новому відділенні, ремонт приміщення якого здійснено за підтримки керівника ВЦА Зайцеве Володимира Весьолкіна, крім ідентифікації тимчасово переміщених осіб, клієнти можуть користуватись найзатребуванішими послугами. Зокрема, тут можна оплачувати комунальні послуги, отримувати соціальні та інші виплати, здійснювати перекази, відкривати карткові рахунки та отримувати банківські платіжні картки. До послуг клієнтів банкомат та інформаційно-платіжний термінал. Відділення працює шість днів на тиждень.

На відкритті відділення

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися