Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 квітня 2019, 16:20

Міжнародні фінустанови планують розвивати цифровий банкінг

Згідно з дослідженням Economist Intelligence Unit, в якому брали участь 405 керівників міжнародних банків, такі нові технології, як штучний інтелект, відкриті API і хмарні технології змушують банки переглянути бізнес-стратегії. Про це пише psm7.com.

Згідно з дослідженням Economist Intelligence Unit, в якому брали участь 405 керівників міжнародних банків, такі нові технології, як штучний інтелект, відкриті API і хмарні технології змушують банки переглянути бізнес-стратегії.
Фото: pymnts.com

Що це означає

  • Третина традиційних фінансових установ збираються активно розвивати цифровий бізнес, щоб конкурувати з необанками й фінтех-стартапами.

За даними зі звіту Citi, традиційні банки можуть втратити близько 30% свого прибутку у зв'язку з виходом цифрових банків на міжнародний ринок. Citi наполегливо рекомендує нинішнім банкам переглянути свою стратегію і створити власні цифрові відгалуження.

У звіті EIU йдеться про те, що досягнення в галузі штічного інтелекту, машинного навчання та Open Banking є ключовим двигуном стратегічного підходу банків по всьому світу як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Також близько 56% банків заявили про те, що співпраця традиційних банків і фінтех-стартапами в пісочницях набуде високої популярності вже до 2025 року.

Коментарі - 1

+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
7 квітня 2019, 21:04
#
Шок, очередным недобанкам придется создать веб-сайт с банкингом и мобильное приложение. Аж целых 0,00000000001% затрат банка.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися