Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2019, 19:16

НБУ пояснить, як застосовує санкції до банків

Нацбанк планує до травня оприлюднити проект порядку застосування санкцій до банків — порушників законодавства з фінансового моніторингу. Про це повідомив заступник глави НБУ Олег Чурій, передає «Уніан».

Нацбанк планує до травня оприлюднити проект порядку застосування санкцій до банків — порушників законодавства з фінансового моніторингу.
Фото: biz.censor.net.ua

Що це означає


«Банки валютного контролю дещо побоюються, і ми розуміємо ці побоювання. Тому маємо намір опублікувати порядок застосування санкцій НБУ до банків, які порушують законодавство з точки зору фінансового моніторингу», — сказав Чурій.

Читайте також: Нацбанк анонсував нові пом'якшення на валютному ринку

За його словами, документ буде містити механізм прийняття рішень щодо санкцій: як відбуваються перевірки і приймаються висновки щодо них, а також як банкам оскаржити ці висновки, якщо вони з ними не згодні.

«Ми хочемо створити і показати прозорий механізм застосування санкцій, що існує система комітетів, що це не вирішення однієї людини — глави НБУ або його заступника. Етасістема комітетів приймає рішення на підставі інформації, отриманої в ході перевірок», — наголосив Чурій.

Коментарі - 1

+
0
avantoffer
avantoffer
4 квітня 2019, 0:28
#
Система комитетов работает как «слепой траст», не знает название банка при рассмотрении результатов проверки?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися