Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 12:28

Антимонопольний комітет перевірить МАУ через нові багажні правила

Антимонопольний комітет відкрив справу на предмет можливих ознак порушення конкурентного законодавства в діях авіакомпанії МАУ через нові багажні правила. Про це повідомив представник АМКУ Олексій Хмельницький, передає ЕП.

Антимонопольний комітет відкрив справу на предмет можливих ознак порушення конкурентного законодавства в діях авіакомпанії МАУ через нові багажні правила.
Фото: 34travel.me

Нові правила МАУ

Нові правила перевезення багажу і ручної поклажі діють з 15 січня 2019 року.

  • Пасажири з квитками, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, можуть взяти з собою на борт літака лише одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.
  • За одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см попередньо пасажир повинен сплатити збір у розмірі 15 євро.
  • Будь-які додаткові особисті речі, наприклад, пакети Duty Free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед повинні бути упаковані в місце ручної поклажі.

 Кращі кредитні картки для мандрівників

Що кажуть в АМКУ


«В обґрунтуванні таких змін компанія посилається на необхідність здешевлення квитків. Але МАУ ніколи не позиціонував себе як перевізник-лоукостер», — пише Хмельницький.

Більше того, введення МАУ нових умов до перевезення ручної поклажі ніяк не вплинуло на ціну квитків і якість послуг, кажуть в АМКУ.

В АМКУ нагадали, що вчинення дій, визначених законом як недобросовісна конкуренція, тягне за собою накладення штрафу в розмірі до 5% доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) підприємства за останній звітний рік.

Коментарі - 1

+
+45
Lilin
Lilin
28 березня 2019, 12:48
#
+. МАУ оборзели вкрай. Убрали из тарифа всё, даже с товары из дьюти фри теперь считаются как отдельное место!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися