Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2019, 18:06

Альфа-Банк Україна визнаний лідером з фінансового здоров'я та ефективності

За результатами рейтингу фінансового здоров'я банків, Альфа-Банк Україна зайняв перше місце як найефективніший банк і друге місце за узагальненим індексом фінансового здоров'я найбільших банків України, як державних, так і приватних. Також Альфа-Банк Україна увійшов в «вісімку» лідерів з точки зору надійності.

Оцінюючи фінансове здоров'я банківської системи країни, проект «Апостроф» і Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) — один з провідних аналітичних центрів України, за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України склали рейтинг, в якому узагальнили показники надійності й ефективності банків.

Перший показник відображає групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, таким чином демонструючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності. Другий показник склали критерії, що оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів.

Альфа-Банк Україна — один із найбільших українських комерційних банків з міжнародним капіталом. Банк створений у 1992 році, а з 2006-го входить у приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings S.A. (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Банк посідає провідні позиції у всіх сегментах банківського ринку, є одним із найбільш стійких банків України і входить в топ-10 фінустанов за обсягом активів, згідно з даними Національного банку України. Наразі група ABHH проводить консолідацію активів в Україні, що приведе до створення на базі Альфа-Банку Україна найбільшого приватного банку країни.

Карта «Максимум» Альфа-Банку з великим кешбек на finance.ua

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися