Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 березня 2019, 11:20

Укргазбанк збільшив торгове фінансування бізнесу

Укргазбанк збільшив торгове фінансування для клієнтів малого та середнього бізнесу (МСБ). Про це йдеться в повідомленні банку на Facebook.

Укргазбанк збільшив торгове фінансування для клієнтів малого та середнього бізнесу (МСБ).
Фото: capital.ua

Що це означає

  • Банк упроваджує новий інструмент торгового фінансування для підтримки зовнішньоекономічної діяльності своїх клієнтів сегменту МСБ.

Що вже зроблено


Так, Укргазбанк уклав угоду з імпорту товарів з республіки Польща за підтримки польської урядової програми і польського держбанку Bank Gospodarstwa Krajowego.

Відповідно до неї клієнти банку можуть отримати відстрочку платежу терміном до 12 місяців на здійснення імпортних поставок в Україну товару, виготовленого в Польщі. Оформити таку відстрочку можна через акредитивну форму платежу зовнішньоекономічного контракту за участю Укргазбанку і Bank Gospodarstwa Krajowego, вартість - до 6% річних в євро.

Крім того, за програмою вже була проведена перша операція з імпорту сировини для виробничого підприємства в Рівненській області.

Обсяг торгового фінансування Укргазбанку протягом останніх 12 місяців зріс удвічі порівняно з 2018 роком і досяг 8,7 млрд гривень. Таким інструментом користуються клієнти з різних областей і сегментів господарської діяльності - сільськогосподарські виробники, газотрейдери, промислові підприємства, торгові мережі, малі та споріднені підприємства, великі холдинги і державні компанії.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що в січні борг Укргазбанку перед НБУ за кредитами рефінансування скоротився з 4,3 млрд грн до 79,8 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися