Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2019, 18:20

У Києві стартує програма продажу соціального хліба за карткою киянина в мережі «Київхліб»

Один із наймасштабніших соціальних проектів в Україні «Муніципальна картка «Картка киянина» розширює перелік сервісів для мешканців столиці.

З березня 2019 року кияни зможуть придбати соціальний хліб зі знижками за карткою киянина. Київхліб та Ощадбанк за ініціативи КМДА реалізували можливість продажу соціального хліба, встановивши термінали для ідентифікації пільговика. Для визначення індивідуальної знижки покупець має надати продавцю картку киянина. Знижка залежатиме від пільгової категорії громадянина та становитиме від 20 до 70%. Придбати хліб зі знижками кияни зможуть у столичних кіосках Київхлібу. Таким чином, завдяки картці можна буде заощаджувати від 2 до 11 грн залежно від пільгової категорії та відповідного сорту соціального хлібу.

«Основний акцент, який ми сьогодні робимо, це продаж хліба за карткою киянина пільговим категоріям громадян. Знижка буде різна, залежно від категорії. Я сподіваюся, що в тестовому режимі до кінця тижня почнуть працювати за цією системою перші точки продажу «Київхліб», і протягом березня усі 150 кіосків підприємства, які є у місті, будуть долучені до програми. Основний момент, який ми повинні зрозуміти, що саме картка киянина буде давати можливість вираховувати конкретну пільгу», – зазначила Марина Хонда, заступник голови КМДА.

Згідно з підписаним у грудні 2018 року меморандумом про співпрацю між КМДА та Київхлібом програма продажу соціального хліба в Києві діятиме мінімум до 2020 року. Її мета – підтримка соціально незахищених громадян.

На сьогодні картку киянина, яка є унікальним платіжним банківським продуктом, використовує вже 630 тисяч жителів столиці. Її функціонал, що поєднує в собі кілька складових – банківську, транспортну і соціальну, – постійно розширюється. За допомогою картки можна отримувати соціальні виплати, в тому числі пенсійні, зберігати кошти та отримувати додаткові відсотки за послугою «Мобільні заощадження». Зареєструвавшись у WEB- або Mobile-банкінгу «Ощад 24/7», можна без комісії оплачувати комунальні послуги онлайн у розділі «Платежі на довільні реквізити». Картка забезпечує безкоштовний проїзд у метро та наземному міському транспорті для визначених КМДА пільгових категорій. Користувач картки може отримати також знижки в театрах, музеях, київському зоопарку, аптеках мережі «Фармація» та лабораторії «Сінево». В касах метрополітену, а також зареєструвавшись на сайті my.kyivcity.gov.ua, користувач картки киянина – непільговик має можливість поповнити транспортний додаток своєї картки та використовувати її як проїзний квиток. Зі збільшенням кількості придбаних поїздок зменшується вартість однієї поїздки.

Усі нові клієнти та ті, хто змінює картку в разі закінчення строку її дії, отримують безконтактну картку киянина, яка дає можливість здійснювати безконтактні розрахунки. Її можна додати до мобільних платіжних додатків Apple Pay та Google Pay та розрахуватись за покупки, просто піднісши свій телефон до POS-терміналу, який підтримує технологію такої оплати.

«Ощадбанк продовжує розвиток спільного з Київською міською державною адміністрацією унікального за своїм змістом і масштабами проекту «Картка киянина», який за кілька років став однією з наймасштабніших соціальних програм в Україні. З кожним роком картка надає мешканцям Києва дедалі більше можливостей. Банк розпочав випускати картку з безконтактним чипом. Це означає, що користувач картки може здійснювати зручні, швидкі та безпечні безконтактні розрахунки в торговельній мережі, додавати її до мобільних додатків Apple Pay та Google Pay З березня в партнерстві з КМДА та Київхлібом запускається можливість придбавати хліб зі знижками за карткою киянина. У планах – оснащення мережі аптек «Фармація» POS-терміналами для здійснення безконтактних розрахунків», – зазначив Олег Римарев, заступник начальник Головного управління Ощадбанку у Києві та Київській області з роздрібного бізнесу.

Ощадбанк розпочав активний розвиток проекту «Картка киянина» у 2015 році. Картка киянина – іменна багатофункціональна банківська платіжна міжнародна картка, яка є матеріальним носієм персональних даних користувача і підтримує додатки, пов'язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки й інших сервісів та інформаційних послуг.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися