Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 лютого 2019, 14:34

Ощадбанк реалізував один із найбільших своїх непрофільних активів

Компанія Dragon Capital Investments Limited, яка входить до групи компаній Dragon Capital, завершила операцію з придбання логістичного комплексу «Арктика» у Ощадбанку.

Введений в експлуатацію в 2011 році логістичний комплекс класу А загальною площею 21,500 кв. м знаходиться в с. Софіївська Борщагівка під Києвом. Об’єкт був придбаний у Ощадбанку на торгах, організованих державною системою електронних торгів «СЕТАМ».

«Арктика» стане дев’ятим та другим з можливістю холодного зберігання об’єктом у нашому портфелі складської нерухомості, який за останні 2,5 року досяг 300 000 кв. м, включаючи 40 000 кв. м складів холодного зберігання. Ми вважаємо, що зростання попиту на складські приміщення, що зумовлено ростом онлайн- та традиційних підприємств роздрібної торгівлі, робить цей сегмент комерційної нерухомості привабливим для інвестицій. Після придбання цього об’єкта складські площі становлять 48% нашого портфеля комерційної нерухомості,» – говорить Володимир Тимочко, керуючий директор з прямих інвестицій Dragon Capital.

«Продаж логістичного комплексу «Арктика» став для Ощадбанку найбільшою за ціною реалізації операцією з відчуження непрофільного активу, який був набутий у власність у рахунок погашення заборгованості за наданим кредитом, пройшовши весь шлях звернення стягнення на заставне майно проблемного боржника. Ця угода є закономірним продовженням успішної та наполегливої роботи державного банку з проблемними та непрофільними активами, яка проводиться протягом останніх п’яти років. Ми вчергове підтвердили дотримання принципів прозорості та відкритості продажу майна банку виключно за ринковими цінами», – відзначає заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися