Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 лютого 2019, 14:36

IFC готується увійти до капіталу Укргазбанку

Міністерство фінансів, IFC (International Finance Corporation) та державний Укргазбанк розпочинають оцінку та структурування фінансового інструмента для входження IFC до капіталу банку. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Міністерство фінансів, IFC (International Finance Corporation) та державний Укргазбанк розпочинають оцінку та структурування фінансового інструмента для входження IFC в капітал банку.
Фото: Finclub.net

Такий прогрес став можливим завдяки успішному виконанню Мінфіном та Укргазбанком умов підписаного в листопаді 2017 року тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації (продажу) банку.

Згідно з Меморандумом, IFC сприяла Укргазбанку у зміцненні корпоративного управління, забезпеченні його операційної незалежності та подальшому вдосконаленні сталої банківської моделі, заснованої на комерційній доцільності.

Що це дасть

«Це надважливий етап реалізації Засад стратегічного реформування державного банківського сектору, розроблених Мінфіном спільно з міжнародними фінансовими інституціями, — сказала Міністр фінансів Оксана Маркарова.  Входження IFC в капітал Укргазбанку стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів, і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому».

Раніше «Мінфін» повідомляв, що IFC проведе due diligence Укргазбанку перед покупкою.

Коментарі - 2

+
+37
Arthur77
Arthur77
4 лютого 2019, 15:33
#
Укргазбанк-практически единичный пример того, что государство способно управлять своей собственностью.Так зачем резать курицу, несущую золотые яйца? Лучший банк, союзник НБУ на валютном рынке.Где будем союзников брать? Слепим одного из оставшихся инвалидов?
+
0
mary27
mary27
4 лютого 2019, 19:51
#
А кто ''режет'' ''Укргазбанк''?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися