Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2018, 14:20

Аналітика на 26.12.2018. Ведмежі настрої панують у всіх куточках світових ринків

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, в середу фондові майданчики Азії знову просіли під вагою колишніх глобальних чинників на чолі з більшим занепокоєнням щодо уповільнення світової економіки, тоді як і без того тривожну картину доповнює політична невизначеність в Штатах. Масла у вогонь підлили недавні відверто агресивні висловлювання на адресу глави ФРС Пауелла.

В ході торгів середи китайський Shanghai Composite подешевшав на 0,4%, правда, до кінця сесії скоротив втрати до 0,2%. Гонконгський Hang Seng знизився в межах 0,5%, південнокорейський Kospi втратив 1,2%, а японський Nikkei 225 відновився на 0,9% після обвалу до 20-місячного мінімуму, втративши днем ​​раніше цілих 5%. Перед поновленням торгів в США, ф'ючерси на S & P 500 торгуються з пониженням на 0,6%, вказуючи на чергову ведмежу сесію. Ринки Британії, Німеччини та Франції відновлять роботу тільки в четвер.

Долар в основному торгується під тиском у середу, хоча ранкові діапазони дуже обмежені із-за низької торгової активності після Різдва. Американська валюта залишається непривабливою для покупок, незважаючи на цікаві рівні. Гравців відлякує простій роботи уряду (яка вже навряд чи відновиться до кінця року), напружені відносини між Трампом і ФРС, торгова війна з Китаєм та невизначеність у багатьох аспектах, включаючи політичний і економічний. Це фундаментальні і значущі чинники тиску на долар, які ризикують підірвати висхідний тренд USD в наступному році, якщо стан справ не зміниться в кращу сторону.

Пара долар/ієна досягла мінімумів серпня в районі 110.25 і загрожує рівню 110.00, пробій якого відкриє шлях до проміжної підтримки в області 109.75. Незважаючи на явну перепроданість, «американець» може продовжити обвал, оскільки гравці зараз віддають перевагу таким захисним активів, як японська ієна і золото.

Ціни на золото продовжують сходження, впритул наблизившись до позначки 1275, де проходять максимуми середини червня. Користуючись слабкістю долара, дорогоцінний метал повертає свою привабливість в очах інвесторів і демонструє тісну кореляцію з американською валютою, яка переживає удар по всіх фронтах. Збереження поточних настроїв на ринках відкриває можливість для досягнення котируваннями золота психологічного рівня 1300, проходження якого стане знаковим для жовтого металу.

На нафтовому ринку затишшя — можливо, перед черговою бурею. Наблизившись до рівня 50, Brent загальмувала падіння і намагається стабілізуватися, не порушивши цілісності важливого рубежу. Більш помірний негатив на фондових майданчиках може обмежити тиск на котирування, проте в силу фундаментального характеру факторів зниження ф'ючерсів, включаючи перспективи ослаблення світового попиту, очікувати сплеску попиту на нерухомість, що подешевшала Brent не доводиться.

Економічний календар сьогодні не багатий на події. Європа продовжує святкувати Різдво, а в США заявлені лише показники ділової активності у виробничому секторі ФРБ Річмонда, індекс цін на житло і індекс роздрібних продажів.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися