Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2018, 16:11

Британський суд відхилив апеляційні скарги у справі Приватбанку

Апеляційний суд Високого суду Лондона відхилив апеляційні скарги Приватбанку і Ігоря Коломойського на різні аспекти застосування всесвітнього арешту активів екс-власників банку. Про це FinClub повідомили в Приватбанку.

Апеляційний суд Високого суду Лондона відхилив апеляційні скарги Приватбанку і Ігоря Коломойського на різні аспекти застосування всесвітнього арешту активів екс-власників банку.
Фото: comments.ua

Наказ про всесвітній арешт їх активів на 2,6 млрд доларів залишається в силі.

«Судове засідання в Апеляційному Суді 18 грудня стосується апеляцій, поданих як банком, так і Коломойським в зв'язку з попереднім рішенням судді Фанкорта від 24 липня щодо тлумачення технічних питань того, якою мірою судовий наказ про всесвітній арешт активів дозволяє здійснювати певні транзакції під час звичайних комерційних операцій», — заявили в Приватбанку.

 Замовити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Це означає, що рішення апеляційної інстанції Високого суду Лондона не стосується апеляційних скарг Приватбанку на рішення судді Фанкорта від 4 грудня 2018 року, який відхилив позов Приватбанку до екс-власників через некоректну юрисдикцію і вирішив скасувати всесвітній арешт активів (WFO) — арешт діє до прийняття рішення по апеляції.

Ці апеляційні скарги були подані Приватбанком, але ще не розглядалися судом.

18 грудня Апеляційний суд виніс рішення по іншим скаргам, які сторони процесу подали ще влітку 2018 року (WFO діє з грудня 2017).

«Протягом перших місяців дії наказу про арешт активів виявилося, що Приватбанк і Коломойський тлумачать його положення по-різному, отже, банк подав клопотання до суду для отримання роз'яснень. У липневому рішенні суддя встав на сторону банку в одному аспекті і на сторону Коломойського в іншому. І банк, і Коломойський подали апеляцію, і обидві апеляції були (18 грудня) відхилені», — розповіли в Приватбанку.

І хоча це рішення не стосується історії з грудневим рішенням судді Фанкорта, воно буде впливати на весь процес.

«Єдиний аспект даного рішення, який, ймовірно, буде мати істотний вплив в майбутньому, — це підтвердження Апеляційним Судом того факту, що Коломойський безпосередньо не здійснює господарську діяльність, отже, не може робити виняток», — сказали в банку.

Щодо того, чи діє зараз WFO, позиція банку однозначна: «Наказ про всесвітній арешт активів залишається в силі».

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 грудня 2018, 16:40
#
Все красиво юридически сделано.
+
0
Григорий П
Григорий П
22 грудня 2018, 2:53
#
Конечно красиво… Ежедневно Беня имеет право тратить не более 20тыс евро (но по запросу можно и больше). А закончится все это приватизацией Прихвата, где какая-нибудь офшорная финансовая компания, принадлежащая тому же Бене, станет новым владельцем чистого от Бениных долгов банка.
+
+1
Григорий П
Григорий П
22 грудня 2018, 4:37
#
История одного бедного, но очень способного еврея или кратко — как стать миллионером:
1. Учредить банк в 90х годах — это недорого и почти ни каких требований;
2. Снять офис из 9ти комнат в общежитии (всетаки банк — это серьезное учреждение);
3. Купить для управляющего служебный москвич (все таки человек солидный);
4. Нанять управляющим Тигипко (он умеет все сделать очень гибко);
5. С помощью рекламы и депозитов набрать ооочень много гривны;
6. За ооочень много гривны купить ооочень дешево «заводы, газеты, параходы», сдачу поменять на доллары и несколько раз удвоить сумму;
7. Открыть заграницей фирмы, которые понарошку дадут банку ооочень крупные кредиты;
8. Обидеться за национализацию банка и за то, что людям кто-то вернул их депозиты (сами себе, с уплаченных налогов);
9. Требовать в судах вернуть долги открытым заграницей фирмам, которые понарошку дали банку ооочень крупные кредиты, а так же вернуть незаконно национализированный банк;
10. Поставить управляющего одного из своих «заводов, газет (лучше), параходов» президентом страны, получить ооочень крупную компенсацию по судебным искам, купить прозоро и очень гибко «свой» банк взад, а на сдачу купить опять доллары.
+
0
Rond
Rond
23 грудня 2018, 18:20
#
Так сделали многие «бизнесмены» в Украине…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися