Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2018, 11:05

Прогноз курсу біткоіни, або що очікувати від криптовалюти №1 в 2019 році

Будувати довгострокові прогнози щодо курсу біткоіна — заняття вкрай невдячне. Ще недавно криптовалюті пророкували безхмарне майбутнє, і ось вам, будь ласка, постійне падіння протягом 2018 року і різкий обвал в середині листопада. Звичайно, біткоін не раз змушував нервувати своїх власників, але потім повертав втрачені позиції, проте, ринок криптовалюти є одним з найбільш погано прогнозованих. Але ми все ж таки ризикнемо, і на основі аналізу ринкової ситуації спробуємо передбачити, як поведе себе біткоін в 2019 році.

Досягнення біткоіна в 2018 році

У 2019 біткоін відзначає свій перший ювілей. Минуло вже майже десять років з того моменту, як Сатоши Накамото явив світову криптовалюту. І хоча з тих пір з'явилося більше двох тисяч нових розробок, біткоін як і раніше залишається валютою для обраних і до масової популярності йому ще далеко. Проте, в 2018 році були досягнуті певні успіхи в популяризації криптовалюти.

По-перше, підвищилася швидкість обробки транзакцій, це додало кілька очок на користь біткоіна. Не секрет, що низька швидкість проведення платежів — одна з головних кріптовалютних проблем, над вирішенням якої постійно працюють власники мережі біткоіна. Підвищення комфорту при здійсненні розрахунків зміцнює позиції біткоіна.

По-друге, в 2018 році на превелику радість користувачів значно знизилися комісія за проведення транзакцій. Звичайно, говорити про повсякденні розрахунки біткоіна передчасно, надто мала продуктивність блокчейна, та й інших проблем поки вистачає, але зниження комісій — важливий крок у правильному напрямку.

Ну і нарешті, в 2018 до торгівлі криптовалют приєдналися кілька великих платформ. Неоднозначне ставлення урядів багатьох держав до віртуальних грошей не заважає біткоіну освоювати нові торгові платформи. Сьогодні здійснення угод з віртуальною валютою пропонує більшість відомих торговельних платформ.

Наприклад, німецько-мальтійський стартап nextmarkets.com.Тут створені всі можливості для ефективної самостійної торгівлі криптовалюти, а трейдери можуть скористатися допомогою професіоналів.

Прогнози оптимістів

За 2018 рік курс біткоіна знизився втричі, і, якщо новачки, м'яко кажучи, відчувають себе незатишно, професійні трейдери зберігають спокій. Більшість великих гравців фінансового ринку вважають зниження курсу біткоіна цілком закономірним, і пророкують йому новий зліт в 2019 році.

Наприклад, аналітичне агентство Found Strat пророкує криптовалюті №1 запаморочливий успіх і підйом курсу більш ніж в десять разів, їх прогноз на 2019 рік -: 64 000 доларів за біткоіни. Головною причиною такого підйому аналітики називають збільшення складності Майнінг BTC.

Прогноз легендарного торговця криптовалюти Masterluc ще більш фантастичний — 110000 доларів за одиницю. Довіряти відомому експерту чи ні — суто особиста справа кожного, але кілька сміливих прогнозів, що виправдалися Masterluc змушують звернути увагу на його оцінку.

Припущення великого кріптоінвестора Ран Неу-Нер менш шокуючі, але теж цілком оптимістичні — 50000 доларів за біткоіни. Зміцнення криптовалюти він пов'язує з приходом на ринок нових інституційних капіталів.

Прогнози скептиків

Песимісти досі схильні вважати, що біткоіни — це не більше, ніж мильна бульбашка, який, як відомо, коли-небудь та лопне. Чому б не в 2019 році? Наприклад, найбільший американський інвестор Уоррен Баффет пророкує біткоіну падіння до 2000 — 1000 доларів вже навесні 2019 року. Його позицію поділяє відомий економіст Джеффрі Сакс. Серед підстав такого падіння він називає масовий відтік Майнер і велика кількість санкцій щодо криптовалюти.

Серед інших причин ймовірного зниження курсу біткоіну аналітики виділяють можливу заборону BTC Народним банком Китаю. Втрата підтримки найбільшої світової економіки — дійсно серйозна загроза для біткоін.,

Реальний стан справ

Як показує практика, істина завжди знаходиться десь посередині між самими оптимістичними і вкрай негативними прогнозами. Охочих поховати біткоін вистачає в усьому світі, дуже багатьом криптовалюта заважає жити. Ну і чого вже там приховувати, що заздрять успіху біткоін теж чимало.

Простіше кажучи, у BTC є свої фанати і противники. Тому довіряти кожному інформаційному вкидання не варто, будь-яку інформацію потрібно сприймати з холодним спокоєм професійного трейдера.

Найімовірніше, різкого підйому курсу біткоіни в 2019 році не відбудеться, але і обвалу до 1 000 доларів теж не очікується. Невеликі коливання в межах розумного, звичайно, будуть відбуватися протягом всього року, що є абсолютною нормою для ринку криптовалюти. І чого вже точно не відбудеться, так це повного краху. За десятиліття біткоін непогано закріпився на фінансовому ринку і обзавівся підтримкою великих шанованих компаній, які просто не допустять раптової смерті криптовалюти.

Чи не побоїмося і передбачемо біткоіну зростання до кінця 2019 року порівняно з нинішнім курсом. У всякому разі для цього є всі можливості, і в цілому перспективи у кріптовалютного ринку досить хороші. Якщо проаналізувати історію біткоіни, починаючи з моменту його створення, то різкі коливання виглядають цілком закономірними.

Думаємо, що сьогодні біткоін переживає період стабілізації курсу після запаморочливого зльоту. У недалекій перспективі його позиції на фінансовому ринку тільки зміцняться, і курс BTC стане менш чутливим до інформаційних атак. Тому на завершення, хочеться згадати відому приказку:«Все, що не робиться, на краще».


 

Коментарі - 10

+
0
jack26
jack26
21 грудня 2018, 11:18
#
С момента разделения биткоина по сегвит в 2017м году наблюдаю как СМИ то загоняют, то изгоняют публику из крипты.
Судя по обилию новых хвалебных статей на Fin.Times, Bloomberg и т.д. снова будут гнать наверх.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
21 грудня 2018, 12:30
#
Рекламные статьи о перспективах битка в 2019 году реально помогают.

Ещё вчера курс болтался на уровне 3550 а сегодня уже больше 4000.

Рекламщикам надо бы иметь хоть какие-то остатки совести и хотя-бы маленьких детей пожалеть, начав продвигать биткоин в первого января — ведь их родители начитавшись всей этой мути вместо детских подарков на Рождество начнут вкладывать последние деньги в биткоин.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 грудня 2018, 12:44
#
Это все развод!
+
0
shtekkerotto
shtekkerotto
21 грудня 2018, 14:13
#
Согласен с Баффетом. Падение будет до уровней 1.8 — 2.5 к, где будет стабилизация и долгий флет. Рост начнется в конце 19 или начале 20 года. Следующий пик в 2021 году.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 грудня 2018, 14:52
#
Какие пиковые уровни предсказываете в 2021 году?
Озвучьте хотя-бы диапазон…
+
+20
shtekkerotto
shtekkerotto
21 грудня 2018, 14:59
#
Ох, неблагодарное это дело. Прогнозы…
Но согласно технике до 80-100k может дойти. Если зайдут институционалы и поддержат регуляцией.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
21 грудня 2018, 15:43
#
И смех и грех.
Рост курса возможен только при ажиотажном спросе.
Для ажиотажного спроса надо ежедневно на всех ресурсах зудеть — будеттолькодорожать.

О какой технике вы пишете…
Весь анализ цены биткоина — это анализ действий его держателей.
Сам по себе биткоин, как актив, ничего не стоит — ценность имеет только вера в него.

Если вы готовы за право обладания одним биткоином
выложить цену киевской двухкомнатной квартиры — ну и флаг вам в руки.

Значит квартира достанется счастливому продавану одного биткоина, конечно если курс будет под 100 тысяч баксов.
А пока он болтается на уровне 4 тысяч…
+
0
shtekkerotto
shtekkerotto
21 грудня 2018, 16:13
#
Ажиотажный спрос создать легко.
Технический анализ показывает, что график битка удивительным образом рисует один и тот же паттерн уже четвертый раз, только в увеличивающемся масштабе.
Сам биток не стоит этих денег, технология в его основе стоит в сотни раз больше.
Покупать биток по цене квартиры я не собираюсь, а вот продать за эту цену буду готов. Какой идиот его купит за эти деньги? А кто покупал его за 10-15-19k? Или думаете это были самые последние «идиоты» в мире?
И за 4к я его тоже брать не буду. Дно еще впереди.
+
+60
Qwerty1999
Qwerty1999
21 грудня 2018, 16:20
#
Конечно покупали биток по 15-19 тысяч не самые последние в мире идиоты, но и не самые умные в финансовом плане инвесторы.
Кроме фанатов биткоина есть ещё и последователи Мавроди.
И конечно масса желающих заработать на ровном месте.
Но если кто-то зарабатывает на продаже битка, значит кто-то другой теряет…
+
+35
Dmytro Z
Dmytro Z
21 грудня 2018, 16:03
#
Либо дождь, либо снег, Либо будет, либо нет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися