Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2018, 9:23

Трудова міграція: Польща занепокоєна зменшенням кількості українських заробітчан

Польські роботодавці занепокоєні потенційним відпливом українців на західні ринки праці, частина українських заробітчан вже зараз переорієнтовується на Чехію чи Словаччину. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Польські роботодавці занепокоєні потенційним відпливом українців на західні ринки праці, частина українських заробітчан вже зараз переорієнтовується на Чехію чи Словаччину.
Фото: silske.org

Як зазначається, кількість українців, які платять страхові внески у Польщі, у третьому кварталі цього року зросла до 426 тисяч. Загалом же, за різними підрахунками, у Польщі в даний час працює понад мільйон українців.

«Іноземці і надалі будуть підтримкою для національного ринку праці, однак міграційний потенціал України вичерпується» — стверджують аналітики PKO BP.

Також, зазначає видання, існує можливість відпливу українців до Німеччини.

«Можливо, вже на початку наступного року наші західні сусіди відкриють ширше свій ринок праці для працівників з-за меж ЄС» — зазначає газет.

Згідно з дослідженням Work Service, з Польщі до Німеччини у такому разі можуть виїхати одразу 59% українських заробітчан.

«Це величезна загроза для польської економіки. Протягом двох-трьох місяців брак кадрів зріс би зі 165 тисяч до півмільйона вакансій» — каже президент компанії з працевлаштування Personnel Service Кшиштоф Інгльот.

«Працівників з України вже зараз переманюють від нас Чехія, Словаччина та Угорщина. Ці країни полегшили умови працевлаштування, пропонують кращі умови праці» — стверджує він.

«Заробітна плата в будівництві різко зростає, робочих рук не вистачає. У 2019 році все тільки погіршиться, тому що українці вирушать на Захід», — побоюється Лешек Голонбєцький, президент компанії Unibep.

Коментарі - 6

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
30 жовтня 2018, 9:36
#
Люди которым предлагают поработать в Германию или Польшу, понятно выберут Германию — условия лучше, по деньгам, и сама работа безопаснее. Знаю нескольких людей которые работают в Польше и Германии, отзывы разнятся по условиям. Потому если в Польше слабые условия, люди найдут работы в Венгрии, Германии и т.д.
+
+53
Lexa9992018
Lexa9992018
30 жовтня 2018, 10:03
#
Все предельно просто, без демагогии — рыба выбирает где глубже, человек где лучше!
+
+7
Maleficarum
Maleficarum
30 жовтня 2018, 10:50
#
«Возможно, уже в начале следующего года наши западные соседи откроют шире свой рынок труда для работников из-за пределов ЕС», — отмечает газет." Дело в том что в этом варианте сами поляки- чехи и венгры свалят туда( В Германию) Так что рабочих мест для украинцев ещё прибавится на Западе.
+
0
mary27
mary27
30 жовтня 2018, 11:16
#
Зрааааааада!

И могучей польской экономике придет ***?)
Надо запастись попкорном...)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 жовтня 2018, 11:22
#
Не смешите!
+
+47
Arnold2
Arnold2
30 жовтня 2018, 11:45
#
В статье написано у них ср. зп 2,5-3 тис злотых а в Украине менее тисячи, а почему не пишут что у них работать нужно 10-15 часов в день и 6 дней в неделю) Я как посмотрел вакансии понял лучше уж тут работать, худо-бедно хоть есть шанс ребенка увидеть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися