Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2018, 15:19

НБУ публікуватиме дані про платежі за зовнішнім боргом

Національний банк України розпочинає публікацію даних про планові платежі за зовнішнім боргом. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Національний банк України розпочинає публікацію даних про планові платежі за зовнішнім боргом.
Фото: cfts.org.ua

«Для забезпечення відкритості як однієї зі стратегічних цілей на найближчі роки Нацбанк родовжуєп розширювати інформування населення, експертної спільноти, медіа та інших користувачів статистичної інформації, збільшуючи обсяг даних у відкритому доступі на сторінках свого Офіційного Інтернет-представництва», — йдеться в повідомленні.

На додачу до статистики зовнішнього сектору, що вже оприлюднюється на веб-сайті НБУ, відсьогодні Національний банк розпочинає щоквартальну публікацію інформації про планові платежі за зовнішнім боргом.

У Нацбанку наголошують, що статистичні дані Календаря планових платежів за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами відображають майбутні платежі резидентів України нерезидентам в іноземній валюті з погашення основної суми заборгованості та з її обслуговування.

Вони охоплюють усі сектори економіки — сектор загального державного управління (уряд), Національний банк України, депозитні корпорації (банки), інші сектори (реальний сектор економіки), а також платежі за міжфірмовим боргом.

Водночас дані Календаря не включають майбутні платежі за певними зобов'язаннями: торговими кредитами, простроченою заборгованістю, кредитами овернайт, ОВДП у власності нерезидентів.

Дані будуть оприлюднюватись в останній місяць кварталу, наступного за звітним.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися