Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2018, 14:26

Українцям обіцяють прямі авіарейси до чотирьох міст Туреччини

У наступному році планується запуск нових рейсів прямого сполучення між Україною та Туреччиною, зокрема до чотирьох турецьких міст: Ізміру, Бурси, Даламану, Бодруму. Про це розповів Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга, повідомляє Укрінформ.

У наступному році планується запуск нових рейсів прямого сполучення між Україною та Туреччиною, зокрема до чотирьох турецьких міст: Ізміру, Бурси, Даламану, Бодруму.
Фото: turiststory.com

«У 2016 році Туреччину відвідали 1 млн 50 тисяч туристів з України, в 2017 — 1 млн 250 тисяч, в цьому році очікуємо ще на 20-30% більше, але ще немає статистики остаточної. Те ж з громадянами Туреччини — зараз близько 250 тисяч турків відвідують Україну щорічно, і також спостерігається щорічне постійне зростання цієї кількості. Щотижня здійснюється між нашими країнами більш 180 рейсів. Плануємо з наступного року запускати прямі рейси в Ізмір, Бурсу, Даламан, Бодрум », — зазначив Сибіга.

«Якщо хтось хоче подорожувати в часі, то це на схід Туреччини. Це та точка, де минуле зустрічається з сьогоденням. Це «нульова» точка відліку історії — тут зароджувалися релігії, цивілізації, тут відбувся перехід від мисливської до агроцівілізаціі», — розповів дипломат.

Нині схід Туреччині не настільки популярний серед туристів, перш за все іноземних, як, наприклад, південь, і одна з причин — наближеність регіону до турецько-сирійського кордону.

«Існують стереотипи про небезпеку цього регіону. Приїхав сюди як посол, приїхав з родиною, тут безпечно, і це місце дуже гідне уваги українських туристів», — зазначив Сибіга.

Як відомо, в цьому році Туреччину за перші вісім місяців відвідали 27023134 туриста з-за кордону, що перевищує аналогічний показник минулого року на 22,92%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися