Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2018, 18:20

Mastercard і Ощадбанк створять безготівкову інфраструктуру на ринку «Столичний»

Вже цієї осені найбільший продуктовий ринок країни стане територією cashless-платежів.

Компанія Mastercard, Ощадбанк і ринок «Столичний» підписали Меморандум про співпрацю з метою впровадження безготівкової інфраструктури та популяризації cashless-платежів на території ринку. Зокрема, в рамках співпраці планується встановлення POS-терміналів для безготівкових розрахунків банківськими картками та NFC-пристроями, а також впровадження технології для розрахунку за допомогою QR-коду. Ініціатором проекту виступила компанія Mastercard, генеральним партнером та банком-еквайром став Ощадбанк.

Оптовий ринок «Столичний» є найбільшим продуктовим ринком в Україні загальною площею 37 га, де щорічно реалізовують товари більше 3000 торговців. Щороку його відвідують понад 3 млн покупців, а річний товарообіг у грошовому еквіваленті становить понад 3 млрд грн.

«Mastercard має багаторічний досвід з реалізації cashless-проектів та впровадження інноваційних рішень в рамках концепції smart city, у результаті яких стали можливими безготівкові оплати у громадському транспорті, на стадіоні, виставковому центрі та на об’єктах розважальної інфраструктури, на музичних і кінофестивалях. Такі проекти сприяють формуванню безготівкового стилю життя та розвитку фінансової включеності населення. Ми переконані, що створення безготівкової інфраструктури на одному з найбільших оптових ринків України стане ще одним важливим кроком на шляху до розвитку безготівки та середнього й малого бізнесу в країні, адже ще більше торговців зможуть запропонувати зручний та безпечний безготівковий спосіб оплат своїм клієнтам», — відзначила Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні.

«Україна має стійкий тренд щодо постійного зростання частки безготівкових розрахунків. Це означає, що українці дедалі частіше обирають для оплати платіжні картки та смартфони. Відтак, ми в Ощадбанку бачимо своє завдання як лідера ринку продовжувати надавати людям якомога більше можливостей для доступних і зручних розрахунків. У 2018 році наші спільні з Mastercard еквайрингові проекти відзначаються новим рівнем складності, масштабністю, комплексним підходом та розширенням сфери їх впровадження. Зокрема, створення безготівкової інфраструктури на ринку «Столичний» стане одним з наймасштабніших у країні cashless-проектів у сфері торгівлі», — зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Старт проекту заплановано на початок жовтня. В рамках співпраці, крім забезпечення платіжними терміналами торговців «Столичного» та впровадження безготівкової оплати QR-кодами при заїзді авто та розрахунках за покупки, Ощадбанк планує відкрити цілодобове банківське відділення самообслуговування на території ринку та впровадити інші банківські сервіси.

Ринок Столичний (1).jpg

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися