Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2018, 8:48

Реструктуризація іпотеки ФГВФО набирає обертів

Фонд гарантування почав 93 реструктуризації іпотечних кредитів. Про це повідомила директор департаменту управління активами Фонду Ольга Білай, пише finclub.

Фонд гарантування почав 93 реструктуризації іпотечних кредитів.
Фото: kp.ua

«За 6 місяців, коли працює механізм реструктуризації, було отримано 118 заявок із загальною сумою боргу за кредитами на 63 млн грн. Найбільша заборгованість по кредиту — 130 тисяч доларів, а найменша — 40 тисяч гривень. З 118 заявок позитивне рішення прийнято по 92, відмова була всього один раз через невідповідність документів», — повідомила вона.

За словами Білай, реструктуризація дозволила згенерувати на початковому етапі 5-6 млн грн доходу (при реструктуризації позичальник платить 10% початкового внеску), а також по 1 млн грн щомісяця.

У розрізі банків найбільшу кількість заявок отримано від позичальників банку «Надра» (54), а також від Дельта Банку, Фідобанку і ВіЕйБі Банку — від чотирьох банків, що володіють найбільшим портфелем іпотеки.

У Фонді також поскаржилися на те, що НБУ не узгоджує реструктуризацію іпотечних портфелів Дельта Банку, що знаходяться в заставі по рефінансуванню.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
29 вересня 2018, 13:19
#
''не согласовует'' — надо или ''не согласует'', или ''не согласовал''.
''Минфину'' срочно нужен корректор.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися