Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2018, 11:39

Гривня дуже сильно недооцінена — екс-трейдер JP Morgan

Українська гривня дуже сильно недооцінена — реальний курс на даний момент — 24-25 грн/долар. Про це на Першому валютному форумі заявив колишній трейдер JP Morgan і Deutsche Bank Роман Сульжик.

Українська гривня дуже сильно недооцінена — реальний курс на даний момент — 24-25 грн/долар.
Фото: Мінфін

На його думку, якби регулятор відкрив наш ринок для нерезидентів, ми б побачили не відтік капіталу, а приплив.

«З початку року, в порівнянні з минулим роком, продажі авто збільшилися на 30%, безробіття впало з 9% до 8%, зарплати в регіонах починають зростати. Для мене ці непрямі ознаки є чіткими сигналами, що Україна готова приймати інвестиції», — каже він.

За словами Сульжика, якщо НБУ грамотно проведе валютну лібералізацію ринку, курс гривні буде зміцнюватися. Якщо ж все залишиться як є, то курс покотиться вниз і може досягти 30 грн/долар до кінця року.

Він також висловив побоювання, що незважаючи на прийняття закону «Про валюту», реальна валютна лібералізація ринку може затягнутися.

«На жаль, наші перші зустрічі з НБУ (з приводу закону про валюту — ред.,) показали, що НБУ нічого робити не збирається через те, що в наступному році будуть вибори. І всі ті надії, які ми покладали, коли писали цей закон, чекаючи лібералізацію, поки не збудуться», — говорить Сульжик.

Він також зазначив, що однією з основних переваг нового закону є те, що він дав можливість бізнесу тиснути на Нацбанк.

«Раніше регулятор прикривався застарілим валютним законодавством як щитом, вводячи обмеження для бізнесу. Тепер прийнятий закон, який все дозволив. Тому бізнес отримав можливість продавлювати рішення, які йому необхідні», — підсумував він.

Коментарі - 4

+
+48
Million Dollarov
Million Dollarov
26 вересня 2018, 11:57
#
Вложи пару миллиардов, мы получим тут и каждую гривну монетизируем в доллар. Больше бы таких трейдеров говорили про гривну, больше долларов будет у населения
+
+42
Lamo
Lamo
26 вересня 2018, 12:43
#
К концу года курс под 30 вполне ожидаем и он мало кого удивит, а для укрепления гривны нужны мощные изменения в экономике, снижение корупции и создание правового государства на деле — но в таком случае курс 24 будет лишь промежуточным значением.
+
+53
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
26 вересня 2018, 14:35
#
В любом процессе надо искать бенефициара, падает гривна — растут налоговые поступления в бюджет и доходы экспортёров (то есть топовых олигархов).

Те кто сидят на критическом импорте (бензин, газ, медикаменты) и монополисты — тоже не в убытке.

Убыток терпят те, кто без протекции власти пытается что-то производить для внутреннего рынка. От того что гривна недооценена никому ни холодно ни жарко. Это такая же бесполезная информация, как температура на Марсе.

Раньше я старался не пропускать подобные бизнес форумы, сейчас не вижу в них смысла, одни балаболы. То что экономика зарегулирована и без коррупции ни войти в бизнес, ни выйти из него было известно уже давно. Хочешь делать бизнес ищи крышу, иначе задушат проверками или просто отберут. При таких условиях инвестиции невозможны. Есть много более привлекательных мест для инвестиций.
+
+30
tomsfsb
tomsfsb
26 вересня 2018, 14:15
#
Ох эти эксперты, трындят 20 лет уже, что гривна недооценена.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися