Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2018, 8:55

НАБУ назвало «схеми» по яким виводили гроші з VAB банку

Детективи Національного антикорупційного бюро розкрили схеми, за якими до визнання VAB банку неплатоспроможним виводилися кошти. Про це свідчить постанова Солом'янського районного суду, пише ЕП.

Детективи Національного антикорупційного бюро розкрили схеми, за якими до визнання VAB банку неплатоспроможним виводилися кошти.
Фото: fdlx.com

НАБУ знайшло інформацію про те, як виводилися кошти з VAB банку, що належав власнику UkrLandFarming Олегу Бахматюку, напередодні 20 листопада 2014 року, коли його визнали неплатоспроможним.

Так, наприклад, за даними НАБУ, 14 листопада було здійснено повернення депозитів в сумі 110 млн гривень ПАТ «Тростянецький м'ясокомбінат» та 2266,445 млн гривень ПАТ «ШП „Світанок“, незважаючи на те, що НБУ ввів заборону на дострокове повернення коштів особам, пов'язаним з банком, а обидві компанії контролюються Бахматюком.

18 листопада компанія Quickcom Limited зажадала в VAB банк достроково повернути 45 млн доларів кредиту, що було зроблено вже через два дні — 20 листопада. Хоча в той же час звичайні вкладники банку не могли забрати свої кошти з банку, отримуючи по 1000 гривень в день через касу.

Також 20 листопада Наглядова рада схвалила зарахування приватних зустрічних вимог, що виникли у боржників СТОВ „Староверській птахокомплекс“, ТОВ „Агроуніверсал ЛТД“, ТОВ „Інвестиційна компанія“ Агросоюз РП », ТОВ «Мульти Фінанс» на загальну суму 681,573 млн гривень.

Згідно з постановою, детективи НАБУ отримали тимчасовий доступ до речей і документів членів правління, наглядової ради VAB банку у справі про розтрату коштів рефінансування НБУ.

Пізніше в прес-службі Бахматюка заявили, що «справа, яку відкрило НАБУ проти VABбанка, півтора року досліджувалася і була закрита іншими правоохоронними органами».

«Усі факти, які були наведені в постанові суду, вже 1,5 року досліджувалися іншими правоохоронними органами, були проведені десятки допитів і слідчих дій, в результаті чого справа була закрита за відсутністю складу злочину», — стверджують в компанії.

Крім того, сам Бахматюк стверджує, що «зазначені гроші не виходили з банку».

Нагадаємо, Нацбанк 19 березня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію «ВіЕйБі банку».

Коментарі - 6

+
+98
igor75
igor75
5 вересня 2018, 9:15
#
І чого це чудо бахматюк ще на волі повітря коптить, якщо всі схеми обкрадання народу розкриті.
+
+101
Elena1997
Elena1997
5 вересня 2018, 9:19
#
Ему еще и дотации дают на развитие бизнеса ) Страна абсурда и воров
+
+23
Maleficarum
Maleficarum
5 вересня 2018, 9:26
#
»Все факты, которые были приведены в постановлении суда, уже 1,5 года исследовались другими правоохранительными органами, были проведены десятки допросов и следственных действий, в результате чего дело было закрыто за отсутствием состава преступления«, — утверждают в компании» Ги-ги «Другими правоохранительными органами»? Это какими же? Альтернативными от кучеряшки и кума лгунявого? МВФ не давать денег этим «реформаторам» Сами ж видите как кучерявый борется с коррупцией
+
+33
Elena1997
Elena1997
5 вересня 2018, 9:30
#
Старое правило в ГПУ — «главное в процессе следствия не выйти на самих себя» )
+
+56
AleksandrBank
AleksandrBank
5 вересня 2018, 9:29
#
Только у нас воры могут и далее ходить свободно, и еще находиться в Верховной Раде будучи народным депутатом, и в кабинетах Правительства и Президента.
+
0
mary27
mary27
5 вересня 2018, 10:17
#
НАБУ раскрыло секрет Полишинеля.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися