Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2018, 13:35

Кабмін затвердив розмір окладу членів наглядової ради ПриватБанку

Кабінет міністрів України затвердив максимальний розмір оплати послуг членів наглядової ради ПриватБанку на рівні 8 млн 669,360 тис. грн на рік, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів України затвердив максимальний розмір оплати послуг членів наглядової ради ПриватБанку на рівні 8 млн 669,360 тис.
Фото: rbc.ua

Відповідне рішення передбачено змінами в «Порядок визначення умов оплати послуг і компенсації витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток, паїв) належить державі», які затверджені під час засідання уряду.

Документ зокрема постановляє: «до 30 квітня 2019 року максимально допустимий розмір базової річної винагороди оплати послуг члена наглядової ради банку, виведеного з ринку за участю держави як неплатоспроможного, встановлюється в розмірі, збільшеному не більше як на 37% від максимально допустимого розміру базового річного винагороди оплати послуг члена наглядової ради підприємства, товариства/банку з чистим річним доходом від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), за даними останньої річної фінансової звітності, або з про їм доходом понад 31 млрд 640,001 млн грн».

Згідно з документом, в даний час граничний базовий рівень річного окладу товариств з відповідним оборотом встановлений на рівні 6,328 млн грн.

Мінфін в пояснювальній записці до документа нагадує, що склад наглядової ради ПриватБанку сформований 20 грудня 2016 року за підтримки незалежної рекрутингової компанії зі світовим рівнем і міжнародних партнерів. До складу наглядової ради увійшли банкіри і професіонали в сфері фінансів світового рівня. При цьому угоди з членами наглядової ради про встановлення розміру оплати їх послуг були укладені до прийняття зазначеного порядку.

«З огляду на це, а також щоб уникнути репутаційних ризиків, доцільним є внесення змін до порядку, передбачивши окремий показник максимального розміру оплати послуг членів наглядової ради банку, виведеного з ринку як неплатоспроможного», — йдеться в пояснювальній записці.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
+15
kozyrev
kozyrev
29 серпня 2018, 15:29
#
Нет слов…
+
0
михаил комяхов
михаил комяхов
29 серпня 2018, 21:10
#
Мелочь, а для людей (наблюдательн.совет) приятно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися