Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 серпня 2018, 12:30

Австралійський банк випустить перші в світі блокчейн-облігації

Австралійський фінансовий конгломерат Commonwealth Bank of Australia (CBA) займеться випуском перших в світі облігацій на базі приватного блокчейна Ethereum. Відповідні повноваження фінустанова отримала від Світового банку. Про це йдеться в спільному прес-релізі організацій.

Австралійський фінансовий конгломерат Commonwealth Bank of Australia (CBA) займеться випуском перших в світі облігацій на базі приватного блокчейна Ethereum.
Фото: ethereumworldnews.com

Технологія розподіленого реєстру буде відповідати за розподіл, передачу і управління нового боргового інструменту, який отримав назву «bond-i», пише Forklog.

Блокчейн-облігації розроблені за підтримки і інвестиціях постачальників фінансових послуг Northern Trust і Treasury Corporation of Victoria, а також страхової компанії QBE.

«На нашу думку, новий інструмент продемонструє, що технологія блокчейн може виступати в ролі універсальної платформи для всіх учасників фінансового ринку», — говориться в прес-релізі.

Блокчейн-платформу для роботи з облігаціями розробив Центр передових технологій CBA Blockchain.

Раніше повідомлялося, що один з найбільших американських фінансових холдингів JPMorgan Chase & Co має намір запатентувати нову блокчейн-систему управління віртуальними платіжними чеками, підкріпленими реальними активами або бондами.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися