Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2018, 18:50

Мегабанк збільшив кредитний портфель на 245 млн грн

Мегабанк успішно завершив другий квартал 2018 року, продемонструвавши істотний приріст за цілою низкою ключових фінансових показників. Так, в першому півріччі поточного року Мегабанк збільшив кредитний портфель на 245 млн грн в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В ході реалізації трирічної стратегії розвитку прибуток банку за перше півріччя зріс більш, ніж у три рази і склав 5 874 тис. грн. У минулому році банк отримав прибуток за півріччя в розмірі 1 757 тис. грн.

«У цьому році пріоритетними напрямками роботи Мегабанку залишається підтримка малого і середнього бізнесу, мікрокредитування, фінансування українських аграріїв», – зазначив голова правління Мегабанку Олександр Шипілов.

Зокрема, в першому півріччі 2018 року Мегабанк видав 185 млн грн в сегменті мікрокредитування, що на 54 млн грн або на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Близько 124 млн грн склало фінансування сільського господарства. Не випадково не так давно Мегабанк увійшов в топ-5 аграрних банків України за версією журналу «Бізнес», зайнявши четверте місце поряд з такими великими банками, як Crédit Agricole, ПУМБ, Банк Кредит Дніпро, і Райффайзен банк Аваль.

Крім цього, Мегабанк показав істотний приріст в сегменті корпоративного кредитування. Портфель корпоративних кредитів зріс на 155 млн грн – з 1 747 тис. грн станом на початок року до 1 902 тис. грн сьогодні.

Ще одним напрямком, в якому Мегабанк показав помітне зростання, стали депозитні програми. У першому півріччі Мегабанк наростив обсяг залучених коштів вкладників з 3 209 тис. грн на початку року до 3 626 тис. грн наприкінці півріччя. Приріст по депозитах склав 418 млн грн. Це майже стільки ж, скільки було залучено за весь минулий рік – 444 млн грн.

За словами заступника голови правління Мегабанку Андрія Онопко, одним з найбільш популярних вкладів на сьогоднішній день є вклад «Строковий з правом поповнення». У ньому поєднуються кілька чинників, які є ключовими для вкладника. Перший – це приваблива процентна ставка – до 16,5% річних в гривні, до 4,5% в доларах США і до 3% в євро.

«З іншого боку, важлива відмінна риса нашого депозитного продукту – можливість поповнити вклад в будь-який момент. Не всі банки це пропонують. Ми ж нашого вкладника не обмежуємо», – зазначив Андрій Онопко. За результатами опитування фінансового порталу «Мінфін» у травні цього року Мегабанк увійшов в топ-5 провідних українських банків, яким найбільше довіряють українські вкладники.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися