Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2018, 15:42

Bloomberg назвав рубль найбільш слабкою валютою на пострадянському просторі

Російська валюта за перші шість місяців поточного року зазнала найсильнішого падіння серед інших пострадянських країн. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на аналітиків агентства.

Російська валюта за перші шість місяців поточного року зазнала найсильнішого падіння серед інших пострадянських країн.
Фото: aif.ru

За підрахунками експертів, рубль за останні півроку скоротився більш ніж на 8% по відношенню до долара, що більш ніж в два рази перевищує втрату будь-якої іншої валюти на пострадянському просторі, пише finclub.

Головною причиною падіння національної валюти РФ називають американські санкції.

Західні санкції негативно позначаються на відносинах Москви з іноземними інвесторами, тому їх увага починає зміщуватися в бік інших пострадянських країн.

У цьому списку лідерами стали національні валюти України, Грузії і Молдови.

Коментарі - 9

+
+15
Cez
Cez
2 липня 2018, 16:42
#
Гуляем!
+
+111
correspondent
correspondent
2 липня 2018, 17:21
#
Ой, ну… Надо отправить учиться в 1 класс. Считать, видно, не умеют. Вспомнилась незабвенная Псаки, которая считала, что в Беларуси море есть
В 2014 году (в начале) бакс был по 34 — 35 рублей. Сейчас — по 64. Коэффициент роста = 1,83 раза.
Гривна была по 8 гривен бакс, стала — 26. Выросла в 3,25 раз.
Ну, и что — 1,83 больше, чем 3,25?
Причем учитывая рост газа, света в 10 раз в среднем… В общем, слабое звено — явно гривна, а не рубль.
+
+30
mary27
mary27
2 липня 2018, 17:44
#
Читаем избирательно, чтоб везде найти «зраду»?
Итак, про 1й класс, Bloomberg пишет:
«… рубль за последние полгода сократился более чем на 8% по отношению к доллару, что более чем в два раза превышает потерю любой другой валюты на постсоветском пространстве».

«В 2014 году (в начале) бакс был по 34 — 35 рублей. Сейчас — по 64. Коэффициент роста = 1,83 раза.
Гривна была по 8 гривен бакс, стала — 26. Выросла в 3,25 раз.»
Забыли уточнить, что за это время РФ аннексировала одну, и оккупировала 2 промышленно развитых области Украины.
РФ особых потерь не понесла.
Санкции — скорее формальные.

Вот когда кто-то оккупирует например Восточную Сибирь и Приморский край, тогда будем сравнивать)
+
+45
Shaker
Shaker
2 липня 2018, 18:07
#
Ой боти вже налайкали.
Курс рубля на початок 2104 року 32 рубля, тобто падіння в 2 рази рівно.
А тепер давай порівняємо вихідні позиції:
В РФ профіцитний торговий баланс, ЗВР більше пів трильйона вічнозелених, на їх території війни не має.
Україна щоб тримати курс 8 спалювала 1 млд. доларів щомісяця, мала дефіцитний торговий баланс, усі експерти в один голос говорила що в 2013 році реальний курс мав бути не менше 12грн/долар. Плюс у нас війна в регіоні який приносив валюту. От і порівнюй. Точно такі самі лохи, як Венесуела.
+
0
mary27
mary27
2 липня 2018, 21:45
#
А я о чем?
Про реальный курс — на prostobank до сих пор есть статьи в архиве.
+
0
correspondent
correspondent
3 липня 2018, 10:51
#
А как насчет того, что русские войска в Сирии? Это ли не война? И я так думаю, что Асад им за это особо не платит.

В 2013 году эксперты в один голос говорили, что бакс переоценен, что ему цена 5 гривен. Я это помню оч хорошо.

Это Донбасс приносил валюту? Помнится, в 2014-2015 много кто кричал, что Донбасс дотационный. Что от него смысла нет. Как и Крым — тоже дотационный.

А насчет валюты… Есть Одесса — там и ОПЗ, и вообще морской город, и на юге, и промышленность развита. Есть Харьков — тоже гигант, тоже промышленность. Есть Днепр (то-бишь Днепропетровск, с рекой не путать) — сколько там заводов? Если бы депутаты и власть имущие умели умно руководить ими, то в золоте купались.

Приходилось общаться с иностранцами, которые хотели бизнес тут сделать. Знаете, что они говорят? «Люди у вас хорошие, трудолюбивые, специалисты есть высокого уровня. Зарплату можно платить маленькую (в сравнении с ЕС в 10-20 раз меньше!). Но… тому дай, этому дай, и четвёртому-десятому. Обанкротимся на этом». Даже знаю тех, кто пришел и развил свой бизнес (маленький, производство соков/уксуса натурального/вина)… А потом этот бизнес взяли и отжали. Мол, не хочешь, чтобы твоя жена и дети пострадали, а дом и машина сгорели? И все, человек уехал. И, ясно, что он обо всех этих «прелестях» расскажет ТАМ, в ЕС. И сюда и золотыми горами рассыпанными не заманишь нормальных инвесторов, которые бизнес построят на года.
+
0
Shaker
Shaker
3 липня 2018, 23:36
#
Маячня повна, зрівняли війна на своїй території і війна десь далеко. З таким самим успіхом можна кахати про війська України в Демократичній республіці Конго. Я щось не пам'ятаю стрімкий ріст економіки рф при Чеченських війнах.
При чому тут дотаційний чи профіцитний регіон до його зовнішньоекономічної діяльності?? МАЗ в Білорусії високодотаційне, збиткове підприємство, але воно приносить валюту в країну, а Нафтогаз дає 80 млд грн прибутку, але при цьому воно валюту лише виводить з країни. Тому раджу вам думати перед тим як щось писати. Донбас був сильнодотаційним регіоном, який на себе тягнув дуже значну частину бюджету, і від нього було лиш дві користі — це валюта і фк «Шахтар»
Далі також маячні і міфи. Ніфіга наш народ не трудолюбивий, а навпаки лінивий. В Азії народ буде працювати по 100 годин на тиждень, в США/Західній Європі висококваліфіковані працівники також працюють багато і 100 годинний робочий тиждень для них також не дивина, у нас 40-годинний не хочуть працювати і халтурять постійно. На роботі до мене кожний квартал приїжджає комісія з США, люди в основному 30-40 років із заробітною платою 200-400 тис доларів на рік, так кожна компанія американців не розуміє за, що ми людям платимо навіть 600-1000 доларів зарплати. Більшість робітників тільки роблять вид зайнятості, просто на роботі убивають час, бажання працювати у них не має. Іноземні працівники 24/7 в роботі, наші після 18:00 і у вихідні дні він начальства трубку не беруть, бо бачте то н
+
0
correspondent
correspondent
4 липня 2018, 10:53
#
Вот уж ложь, так ложь!
Отчего тогда наши люди строят дома (элитные!) в Подмосковье? Почему их охотно берут шоферами, нянечками, медсестрами, в сферу отельно-ресторанного дела? А про врачей… Плеваться хочется: на рубеж рванули почти все нормальные, потому что и дело свое знают, и копейки получать не хотят! Вы в курсе, сколько хирургов, стоматологов, гинекологов уехало? Китайцы наших из Антонова пачками загребли и радуются! И платят им десятками тысяч баксов! Ядерщики в США поуезжали!
Батька Лукашенко, в курсе, что про украинцев сказал? Что он ставит их в пример своим белорусам и говорит, что если бы был президентом такой страны, как Украина, то ЕС только завидовал бы.

Это надо же, так унизить… И по поводу труда. Вы не знаете, как люди работают по 12 часов каждый день! И на поспать и 6 часов не остается! При таком темпе экзитус леталис до 50 гарантированно обеспечен!
+
0
Shaker
Shaker
5 липня 2018, 1:18
#
Знов якісь шаблони. В рф будують всі кому не лінь бо вони ще лінивіші за нас. Таджиків, молдованів і кіргізів явно не за професіоналізм беруть а беруть для того щоб хоч хтось працював за невеликі гроші. В Європі в основному працюють на «чорних» роботах, а працюють там бо місцеві не хочуть там працювати, а працелюбність тут взагалі не причому.
Про лікарів я ситуацію набагато краще знаю вас. Їдуть в 99% у двох випадках:
1) Польща — ті кого не беруть взагалі роботу, які випускались з медуніверситетів з обіцянками що не підійдуть до пацієнтів. Закінчити універ з середнім балом 3,0, бути таким «спеціалістом» що в забите село не беруть і при цьому поїхати в Польщу і стати там гінекологом майже знаючи мову зараз нормально.
2) В основному Чехія, Німеччина, Англія — це ті хто не зміг знайти собі більш менш нормальне місце, і основному через парамедичні проблеми, а не через фінансові.
І так далі… Усі інші ваші речення є домислами, міфами і штампами
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися