Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2018, 18:00

Глобус на Міжнародному іпотечному форумі

Заступник Голови Правління банку Олена Дмітрієва розповіла про майбутнє іпотечного кредитування в Україні.

Міжнародний форум «Трансформація ринків нерухомості та іпотечного кредитування», який відбувся в Київському національному торговельно-економічному університеті, зібрав провідних фахівців галузі, експертів, представників регуляторів, міжнародних організацій, банків та закордонних гостей.

Заступник Голови Правління банку Олена Дмітрієва виступила з доповіддю про «Сучасний стан та майбутнє іпотечного кредитування». Вона розповіла про позитивну динаміку зростання кількості іпотечних кредитів у 2017-2018 рр., зазначивши, що потенціал цього напрямку кредитування в Україні величезний. Так, співвідношення іпотечних кредитів до ВВП країни у нас 5,1%, у сусідній Польщі — 19,6%, в Бельгії — 47,2%, а в Нідерландах — 106,2%! Рівень забезпеченості житловою площею у розрахунку на одного жителя в Україні — 23 м2, у Німеччині — 43 м2, а в Данії — 51,4 м2!

За словами О.Дмітрієвої, розвитку іпотечного кредитування в Україні заважають кілька чинників: високі відсоткові ставки через дорожнечу ресурсної бази; відсутність джерел довгострокових ресурсів; слабкий захист прав кредиторів; невирішені проблеми валютних кредитів 2006-2008 рр.

Заступник Голови Правління Глобусу розповіла про існуючі можливості доступної іпотеки, окремо зупинившись на партнерських програмах із забудовниками, за якими працює банк. Саме правильно обрана стратегія дозволила Глобусу вирватися в лідери первинного іпотечного ринку України.

Важливо розуміти й роль іпотеки для економіки держави. “Іпотека — це інструмент подолання кризових явищ в економіці, — підкреслила О.Дмітрієва.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися