Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2018, 17:09

ФГВФО обурений діями суду щодо банку «Юнісон»

Фонд гарантування вкладів фізосіб обурений свавіллям, яке діється у суддівських кабінетах щодо постанови про заборону на ліквідацію банку «Юнісон». Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Фонд гарантування вкладів фізосіб обурений свавіллям, яке діється у суддівських кабінетах щодо постанови про заборону на ліквідацію банку «Юнісон».
Фото: capital.ua

Як зазначили у Фонді, з дня початку процедури виведення банку з ринку такі «забезпечення позову» щодо заборони ліквідації ПАТ «Банк «Юнісон» відбуваються вже вшосте (до цього три рази «забезпечення» виникало у Харкові, 1 раз в Черкасах, 1 раз у Львові і тепер у Київській області).

«Очевидно, що такі заходи вживаються виключно в інтересах акціонерів з метою встановлення їх контролю над активами банку та всупереч інтересам його кредиторів, а також порядку виведення неплатоспроможного банку з ринку», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що суд в черговий раз заблокував ліквідацію банку «Юнісон».

Згідно з постановою суду, яка опинилася у розпорядженні редакції, таке рішення було прийнято 8 червня 2018 року. Заборона на ліквідацію прийнята в рамках забезпечення за позовом страхової компанії «Юнісон Страхування» до Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та банку «Юнісон».

Нагадаємо, тимчасова адміністрація була введена в банк «Юнісон» 28 квітня 2016 року. Причиною такого рішення стала непрозора структура власності фінустанови. Акціонери Банку заявили, що не визнають претензії НБУ і будуть відстоювати свою позицію і права в судовому порядку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися