Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 червня 2018, 13:30

Гройсман підписав подання до Ради на звільнення Данилюка

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради подання на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради подання на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка.
Володимир Гройсман/Фото: antikor.com.ua

Про це прем'єр-міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

Причина: Гройсман зазначив, що після «спровокованого ним конфлікту на засіданні Уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів».

Він також вважає, що поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати.

«На жаль, Олександр Данилюк не вніс коректив у вибрану ним лінію поведінки і після обговорення цієї ситуації з членами урядової команди. Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатись в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання», - написал він.

Гройсман також зазначив, що питання зміни голови Міністерства фінансів має бути вирішено невідкладно.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Верховна рада на наступному тижні може з ініціативи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

При цьому Данилюк заявив, що не має наміру подавати у відставку.

Суть конфлікту: За словами Данилюка, президент намагався призначити людину, яку лобіювали Кононенко/Южаніна, — спочатку це був Уманський, пізніше Воробей.

  • через те, що Данилюк ці кандидатури на посаду не погоджував, вже 2 роки він працює без заступника.
  • за словами міністра чинна влада заважала реформуванню ДФС.
  • Данилюк зазначив, що Гройсман також заблокував призначення постійного голови ДФС і його заступників.

Нагадаємо, 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра.

Публічна трансляція засідання була припинена, проте присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. В ході обміну думками Данилюк навіть допустив підготовку подання про його звільнення.

Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Данилюком, допустив, що той вирішив змінити місце роботи і вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися