Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2018, 15:28

Експерти з'ясували, як платять українцям у Польщі

Дедалі більше українців у Польщі мають такі ж зарплати, як і поляки, при цьому роботодавці не виключають, що платитимуть їм більше. Про це йдеться в дослідженні Personnel Service, повідомляє Puls Biznesu.

Дедалі більше українців у Польщі мають такі ж зарплати, як і поляки, при цьому роботодавці не виключають, що платитимуть їм більше.
Фото: korrespondent.net

24% польських роботодавців визнали, що готові платити «на руки» працівникам з України більше, ніж полякам.

«Вже певний час винагорода поляків і українців подібна. Моменти, коли працівникам з України платили менше, швидко відійшли у минуле» — розповів голова Personnel Service Кшиштоф Ігльот.

Читайте також: Трудова міграція. На що готові українці заради роботи за кордоном

Він зазначив, що потреба в працівниках зі сходу зростає, тому працедавці готові пропонувати їм більш привабливі умови, наприклад, житло, доступ до інтернету, доведення до місця роботи, що також збільшує реальні заробітки.

Дослідження також показало, що на думку 89% польських працівників, українці не відбирають у поляків робочі місця. Протилежної думки дотримуються 11%.

Читайте також: Робота за кордоном: як європейські компанії заманюють українців

38% польських працівників вважають, що наплив українців гальмує зростання зарплат у Польщі, а 58% респондентів, що українці не мають жодного впливу на цей показник.

Також, згідно з дослідженням, 42% польських працівників позитивно налаштовані до українців, що працюють у Польщі. Ще 44% налаштовані нейтрально. Лише 11% опитаних налаштовані негативно.

Коментарі - 3

+
0
Ladder05
Ladder05
4 червня 2018, 16:04
#
Ещё один плюс недооценённым работникам из Украины, которые могут выехать на заработки или ПМЖ. Отличная экономическая модель: рыночными механизмами, заставляют людей учить дополнительные языки и осваивать новые профессии.
+
0
Maleficarum
Maleficarum
4 червня 2018, 17:04
#
Интересная заметка. Три момента углядел в оной. Первое. Польские работодатели активно осваивают трудовой ресурс украинский из-за возросшей конкуренции среди бывших стран СЭВ. Квоты на въезд по труд визам подняли Чехия и Литва ( Возможно и иные страны) Второе. Для некоторой категории работников с Украины- Польша становится «трамплином» к выезду в страны с более высокой оплатой труда. Третий момент. Украинские работодатели повышающие ставки и оклады спецам разных отраслей производства- вынуждены делать сие уже более «агрессивно» ибо не удержат «рабочий люд» дома.
+
0
Ladder05
Ladder05
4 червня 2018, 21:59
#
Именно: специалисты получат хорошую зп в любом случае, неквалифицированные работники- будут страдать. Всё как раз тяготеет к тому, что нужно получать образование и специализацию.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися