Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 травня 2018, 15:07

Кредитний портфель малого та середнього бізнесу Ощадбанку перевищив 3 млрд грн

З початку 2018 року кредитний портфель мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку зріс більш ніж на 400 млн грн і складає понад 3 млрд грн. До кінця поточного року банк планує наростити кредитний портфель вдвічі.

«В рамках загальнонаціональної програми підтримки малого бізнесу «Будуй своє» ми розробили спеціальну програму мікрокредитування, завдяки якій юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть отримати фінансування при більш лояльному підході до оцінки бізнесу та вимогам до застави. Це простий кредит до 5 млн грн із швидким прийняттям рішення і спрощеним пакетом документів. Програму вже запущено в 12-ти областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Чернівецькій. До кінця року планується впровадити її на території всієї України»,– повідомляє директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Наталія Буткова-Вітвіцька.

Також у рамках програми «Будуй своє» було адаптовано умови отримання овердрафту саме для клієнтів сегмента мікро- та малого бізнесу. В результаті кількість звернень клієнтів мікро- та малого бізнесу за овердрафтом у 2018 році зросла втричі порівняно з аналогічним періодом 2017 року. До кінця поточного року Ощадбанк планує охопити овердрафтами до 50% активних клієнтів цього сегмента.

Нагадуємо, в рамках рейтингу «50 провідних банків України» від Financial Club крім звання провідного банку країни Ощадбанк посів друге місце в номінаціях «Кредити малому та середньому бізнесу» та «Овердрафти».

У вересні 2017 року банк оголосив про старт загальнонаціональної комплексної програми підтримки малого бізнесу «Будуй своє». Головною її метою є підтримка підприємців на різних етапах життя бізнесу. Програма складається з чотирьох блоків: «Стартуй легко», «Будуй своє зручно», «Вчись та розвивайся» та «Отримай фінансову підтримку». Головним ядром навчальної частини програми «Вчись та розвивайся» є однойменний портал buduysvoe.com.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися