Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 травня 2018, 14:16

Рада підтримала відновлення кредитування у першому читанні. Відео

17 травня 2018 року Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект №6027-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування».

17 травня 2018 року Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект №6027-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування».
Фото: minfin.com.ua

«За» проголосували 237 народних депутатів.

«Ми вважаємо цей законопроект запорукою повноцінного відновлення кредитування української економіки. Проект також належить до пріоритетів Уряду на 2018 рік, його повністю підтримує Національний банк»,- наголосив голова Національного банку Яків Смолій під час розгляду законопроекту на пленарному засіданні парламенту.

Підтриманий у першому читанні законопроект забезпечить вирішення проблемних питань, які створюють системні перешкоди для відновлення кредитування національної економіки і продукують додаткові ризики діяльності національних та іноземних інвесторів.

Читайте також: Топ-5 порушень, які банки допускають при видачі споживчих кредитів

Так, за умов захищеності прав кредиторів, банки зможуть висувати більш лояльні вимоги до потенційних позичальників.

Це сприятиме активному застосуванню кредитування як фінансового інструменту, зниженню вартості кредитних ресурсів та, відповідно, полегшенню доступу суб’єктів господарювання та фізичних осіб до користування банківськими продуктами.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Національний банк вітає рішення народних депутатів підтримати проект Закону «Про валюту» № 8152 за основу у першому читанні.

Коментарі - 1

+
+21
AndreyL4
AndreyL4
17 травня 2018, 16:40
#
Уважаемые редакторы! я без претензии, но заголовок абсолютно не несёт никакой логической нагрузки (Рада поддержала возобновление кредитования в первом чтении)
как кредитование будет возобновляться в первом чтении?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися