Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2018, 14:45

Ощадбанк підписав меморандум з міським головою Дніпра Борисом Філатовим щодо запровадження нових програм для домовласників і малого бізнесу

27 березня міський голова Дніпра Борис Філатов і начальник Дніпропетровського обласного управління Ощадбанку Сергій Губанов підписали меморандум, згідно з яким буде запроваджено дві нові муніципальні програми, що передбачають часткову компенсацію кредитних коштів для домовласників і малого бізнесу.

Першу програму спрямовано на здійснення енергоефективних заходів. В її рамках домоволодіння, ОСББ та ЖБК зможуть отримати в Ощадбанку кредити на утеплення будівель. Зокрема, вони зможуть встановлювати енергоощадне обладнання і відповідно зменшувати витрати на комунальні послуги, а зекономлені кошти спрямовуватимуть на власні потреби.

Друга програма передбачає кредитування малого бізнесу. Це сприятиме розвитку підприємництва та створенню нових робочих місць.

Програми почнуть працювати за кілька місяців. Їх мають ухвалити на найближчих сесіях міськради.

Очільник Дніпра наголосив, що досвід інших українських міст свідчить про успішність і користь таких ініціатив. «Місто зацікавлене у створенні робочих місць, сплаті податків на доходи фізичних осіб, а також у політичній та соціальній стабільності. Люди, які хочуть започаткувати бізнес, але з якоїсь причини не можуть взяти кредит у банку або не спроможні сплачувати відсотки за ним, зацікавлені в тому, щоб ці відсотки погашались», –відзначив Борис Філатов.

Начальник Дніпропетровського обласного управління Ощадбанку впевнений: програми, що започатковуються у Дніпрі, будуть популярними. «У вересні 2017 року Ощадбанк запустив для підприємців програму «Будуй своє». Дуже важливо, що фінансову підтримку малому бізнесу надає і місцева влада», – зазначив Сергій Губанов.

На пілотний запуск обох програм із міського бюджету заплановано виділити орієнтовно 10 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися