Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2018, 11:06

Російський Сбербанк продає турецький Denizbank — ЗМІ

Операція з продажу турецького Denizbank, що належить російському Сбербанку, дубайському банку Emirates NBD буде закрита у третьому кварталі цього року, а її сума може скласти $ 5,5 млрд.

Операція з продажу турецького Denizbank, що належить російському Сбербанку, дубайському банку Emirates NBD буде закрита у третьому кварталі цього року, а її сума може скласти $ 5,5 млрд.
Фото: ru.dreamstime.com

Про це пише російський Комерсант з посиланням на джерела.

Як зазначається, Emirates NBD сам вийшов на керівництво російського банку в рамках своєї стратегії розширення бізнесу.

Читайте також: Перший пішов. «Дочки» російських держбанків йдуть з України

«Глава Сбербанку Герман Греф отримав не пов'язану з політикою вигідну комерційну пропозицію від Emirates NBD як раз у той момент, коли „гіпотетично розглядав продаж Denizbank за санкционных ризиків“. Джерело зазначило, що умови пропозиції переважили „сумніви керівництва “Сбербанку» щодо правильності рішення розлучитися з найуспішнішим закордонним активом групи«», — пише видання.

За даними росвидання, вартість операції може становити $ 5,5 млрд.

«Сторони сподіваються остаточно визначитися з ціною і отримати схвалення угоди турецьким регулятором до середини квітня», — уточнив співрозмовник видання.

Читайте також: Глава Сбербанку РФ очікує на рішення НБУ щодо продажу «дочки»

Emirates NBD — найбільший банк в ОАЕ за активами і активно розвиває міжнародний напрямок. Зараз він працює в ОАЕ, Єгипті, Саудівській Аравії, Індії, Сінгапурі, Великобританії, має представництва в Китаї і Індонезії.

«Сбербанк» купив Denizbank (99,85%) у 2012 році у бельгійської групи Dexia за$ 3,5 млрд, 0,15% акцій банку перебувають у вільному обігу. У банку 738 відділень та близько 15 тисяч співробітників у Туреччині та за її межами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися