Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 березня 2018, 12:01

Кабмін дав добро на ратифікацію угоди з США щодо FATCA

21 березня 2018 року Кабмін прийняв розпорядження про подання на ратифікацію угоди з урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA — Foreign Account Tax Compliance Act).

21 березня 2018 року Кабмін прийняв розпорядження про подання на ратифікацію угоди з урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA — Foreign Account Tax Complia
Кабмін дав добро на ратифікацію угоди з США щодо FATCA/Фото:

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як зазначає міністерство, проект Закону про ратифікацію затверджує завершення внутрішніх державних процедур, необхідних для набрання Угодою чинності.

«Проектом Закону про внесення змін до Податкового кодексу України передбачено: визначення понять підзвітний рахунок та його власники, фінансовий агент та фінансовий рахунок; особливості подання звітності за підзвітними рахунками; збір та отримання податкової інформації контролюючими органами від фінансових агентів; накладення штрафу за неподання, подання з порушеннями або з недостовірними відомостями чи помилками звітів про підзвітні рахунки (зазначена норма спрямована, в першу чергу, на стимулювання фінансових агентів дотримуватися законодавства щодо обов’язку подання звіту про підзвітні рахунки)», — йдеться у повідомленні.

Крім того, проектом Закону про внесення змін до деяких законів України вносяться зміни до:

— Закону України «Про банки і банківську діяльність» в частині порядку розкриття банківської таємниці;

— Закону України «Про депозитарну систему України» в частині доступу до інформації, що міститься у системі депозитарного обліку.

«Зазначені зміни до законодавства України дозволять здійснювати обмін інформацією не лише в рамках Угоди щодо застосування положень FATCA, а й інших міжнародних договорів, що містять положення про обмін інформацією для податкових цілей, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, або укладених на їх підставі міжвідомчих договорів, в тому числі здійснення автоматичного обміну інформацією відповідно до стандарту звітності CRS», — пояснили у Мінфіні.

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
22 березня 2018, 12:09
#
«осуществления автоматического обмена информацией в соответствии со стандартом отчетности CRS»

Вот поэтому в среде уклонистов, оптимизаторов и минимизаторов так стал популярен биткоин.
+
0
bampi
bampi
22 березня 2018, 13:13
#
АНБ с самого начала контролировало технологию, а если учесть, что по слухам это разработка the institute of defence аnalyses, то больше похоже на обычную махинацию все эти криптовалюты с залогом на перспективу. Автоматический обмен — хорошая инициатива, но пока у власти люди, которых они и ловят, то только внешнее управление будет действовать, да и то, пихать неугодных
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
22 березня 2018, 14:50
#
У нас не Китай и не Россия, где руководители выбираются пожизненно.

Поэтому и Порошенко со своей командой когда-нибудь уйдет с руководящих должностей.

Посмотрите на французов — сейчас «трусят» Саркози за какие-то копейки в 50 млн евро в избирательном фонде.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися