Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 березня 2018, 13:45

Судді «пробачили» позичальникам-інсайдерам Імексбанку понад 12,7 млрд грн боргу

Пов’язані з колишнім власником Імексбанку компанії-позичальники намагаються уникнути виконання своїх зобовʼязань перед банком, використовуючи у тому числі недосконалість судової системи країни.

Пов’язані з колишнім власником Імексбанку компанії-позичальники намагаються уникнути виконання своїх зобовʼязань перед банком, використовуючи у тому числі недосконалість судової системи країни.
Фото: uainside.info

«Судді господарського суду Одеської області своїм розʼясненням до ухвали про закриття провадження у справі №916/485/17 фактично «пробачили» позичальникам-інсайдерам Імексбанку понад 12,7 млрд грн боргу», — йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Суд встановив, що взяття банком на баланс переданого у заставу футбольного стадіону в Одесі, ринкова вартість якого близько 1,2 млрд грн, – достатньо для виконання в повному обсязі кредитних зобов'язань на загальну суму 12,7 млрд грн.

«При цьому звичайну процесуальну ухвалу (що виносилась без участі та відома банку) фактично перетворили на рішення суду по суті спору», — зазначає Фонд.

У Фонді також заявили, що за кілька місяців до визнання неплатоспроможним власниками Імексбанку було виведено високоліквідні застави за 41 кредитом юрсіб-інсайдерів.

Натомість – єдиним забезпеченням за договорами на суму 8,3 млрд грн став футбольний стадіон в Одесі. Для проведення оборудки незадовго до цього стадіон було переоцінено, що дало можливість штучно збільшити його заставну вартість «на папері» до 7,8 млрд грн.

Фонд гарантування вкладів розглядає можливість звернення до правоохоронних органів, Вищої Ради Правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Громадської ради доброчесності щодо оцінки таких дій судді на предмет їх відповідності закону, професійній етиці та доброчесності.

Коментарі - 1

+
0
yurikiev
yurikiev
7 березня 2018, 21:53
#
А оспаривать решение уже нет смысла?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися