Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2018, 14:38

Аналітика на 20.02.2018. Фондові ринки очікують на публікації «хвилинок» завтра

В понеділок фондові індекси Америки єдиної динаміки не продемонстрували і закрилися різноспрямовано при низькій волатильності. За повідомленням головного аналітика компанії Global FX, Dow Jones виріс на 0.08% (25219.38), S&P 500 додав 0.04% (2732.22), Nasdaq просів на 0.23%(7239.46). Європейські майданчики продемонстрували єдину негативну динаміку. Німецький індекс DAX знизився на 0.53% (12385.60), британський FTSE 100 просів на 0.64% (7247.66).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, які можуть вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

  • В 00:15 (за Київським часом) Промова заступника керуючого РБА Баллок
  • В 02:30 (за Київським часом) Протокол засідання з кредитно-грошової політики Австралії
  • В 09:00 (за Київським часом) Індекс цін виробників (PPI) Німеччини
  • В 12:00 (за Київським часом) Індекс поточних економічних умов ZEW в Німеччині
  • В 12:00 (за Київським часом) Індекс економічних настроїв ZEW в Німеччині
  • В 12:00 (за Київським часом) Зустріч міністрів фінансів ЄС
  • В 12:00 (за Київським часом) Індекс економічних настроїв від ZEW в Єврозоні
  • В 13:00 (за Київським часом) Індекс промислових замовлень (CBI) Великобританії
  • В 15:30 (за Київським часом) Об'єм оптових продажів Канади
  • В 16:20 (за Київським часом) Індекс цін від GlobalDairyTrade

У понеділок торги на фондових ринках Європи проходили на негативній території на низьких обсягах. Важливої ​​макроекономічної статистики всередині регіону не публікувалося, і інвестори зосередилися на корпоративних новинах. Серед аутсайдерів торгів знаходився також німецький автовиробник Daimler. Його капіталізація зменшилася на 2,54% з огляду на повідомлень про те, що він, можливо, використовував в США програмне забезпечення, занижують фактичний рівень викидів. Також гірше ринку виглядали акції гірничодобувних компаній, а причиною стала пропозиція міністерства торгівлі США, що передбачає введення загороджувальних мит на імпорт алюмінію і сталі. Сьогодні з ранку основні азіатські фондові індекси не показують єдиної динаміки, премаркет європейської сесії показує на незначну зміну провідних європейських фондових індексів.

Вчора фондовий ринок США був закритий у зв'язку з національним святом, Днем Президента. Основна увага на цьому тижні інвесторів буде спрямовано на публікацію протоколу останнього засідання ФРС в середу 21 лютого. Через зростання побоювань з приводу прискорення інфляції і збільшення дефіциту бюджету Федрезерв може зробити рішучіші дії з посилення монетарної політики, а виходять в середу «хвилинки» ФРС, швидше за все, вкажуть на готовність це зробити. З цього до середовища цілком можливо побачити консолідацію на американських фондових майданчиках.

Вчора долар по ходу торгів робив обережні спроби відскоку, які отримали продовження сьогодні. Поки немає конкретного пояснення для цього руху з урахуванням того, що вчора був вихідний, і значущою статистики не надходило. У попередні місяці американська валюта демонструвала негативну динаміку під впливом ряду обставин, таких як заяви міністра фінансів США Стівена Мнучіна, що викликали побоювання з приводу можливої ​​зацікавленості американської адміністрації в слабкій національній валюті.

Нафтові котирування за підсумками вчорашнього дня виросли на більш ніж 1%, що відбулося на тлі позитивної кон'юнктури на світових фондових майданчиках, а також заяв генерального секретаря ОПЕК Мохамеда Баркіндо про перевиконання картелем угоди про скорочення видобутку нафти в січні на 133%. У зв'язку зі святкуванням Дня президента в США дані по запасах від API і EIA вийдуть в середу о 23:30 та четвер 17:30 (за Київським часом) відповідно.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися