Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2018, 8:14

В «Укрзалізниці» анонсували підвищення цін на квитки вже з квітня

У квітні відбудеться перше в 2018 році планове підвищення цін на квитки для пасажирів «Укрзалізниці».

У квітні відбудеться перше в 2018 році планове підвищення цін на квитки для пасажирів «Укрзалізниці».
В "Укрзалізниці" анонсували підвищення цін на квитки вже в квітні/Фото: aif.ua

Підвищення становитиме 10%, повідомив директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев, пише ЦТС.

«Перший етап зростання цін на квитки в потягах на 10% ми плануємо орієнтовно з 1 квітня. Отримані кошти спрямуємо на розвиток пасажирської інфраструктури. Зараз ми закуповуємо пасажирські вагони, які виробляє національний виробник. Досить швидкими темпами здійснюється модернізація вагонів, інвестуємо в ремонт рухомого складу», — розповів Рязанцев.

Він також запевнив, що гроші, отримані УЗ в результаті підвищення тарифів, підуть на спеціальний інвестиційний рахунок, за рахунок якого буде забезпечуватися підвищення якості пасажирських перевезень.

За словами Рязанцева, в останній раз УЗ підвищувала тарифи на пасажирські перевезення ще в 2014 році.

«З тих пір індекс споживчих цін зріс мінімум на 60-70%, в 4-6 разів збільшилася вартість комунальних та інших послуг. По всій номенклатурі товарів, які потрібні залізниці, істотно зросли ціни», — констатує він.

При цьому, підкреслює чиновник, вартість квитків на потяги все одно залишиться конкурентною у порівнянні з автобусними перевезеннями.

Коментарі - 2

+
0
Strain
Strain
14 лютого 2018, 8:43
#
Кто то ездил в модернизированных купейных вагонах? Вы знали что они в так званой «модернизации» уменьшили размер купе и добавили ещё 2 шт. Сейчас там места вообще нет. Окна все так же не открываются. Кондиционер работает через раз.
Можно и про интерсити поговорить. В целом там все неплохо. Но достаточно ли быстро он едет? Максимум 170 км на коротких участках. А так обычно не больше 120-140 км. Глядя на новости с других стран просто плакать хочется.
Но в целом тут ничего не скажешь. Инфляция, повышение цен на электричество, курс доллара, рост минималок — все это ведет к повышению цен…
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
14 лютого 2018, 12:25
#
Если бы повышение цен было сравнимо с повышением комфортности при поездке в вагонах УЗ, то ок, но по факту ни о каком комфорте даже речи не идёт. Большая часть вагонов построена уже 20+ а иногда и 30+ лет назад, часто едешь и слушаешь как скрипит вся конструкция вагона. Цены и так не из дешёвых на ж/д перевозки: ездил из Одессы в Харьков СВ от 800+ до 1100+ гривен, Купе от 400+ до 800+ гривен, Плацкарт не рассматриваю как вариант поездки. Так за что отдавать такие деньги если комфорта нет? Особенно посмеялся в вагоне СВ, когда над спальными местами висит ЭЛТ телевизор, что сжирает процентов 30-40 пространства над окном… денег видать нет поставить обычные ЛЭД мониторы, зато у руководства УЗ зарплаты под миллион гривен в месяц.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися